Eko gerila Niš očistila dvorište i okolinu PMF - a u Nišu

Izvor: Niški portal | 30-Apr-2019 | 09:56

 

U subotu, 27.04.2019. neformalna grupa građana okupljena kao Eko gerila Niš, uz pomoć Radne akcije Delijski vis, izvela je akciju čišćenja dvorišta i najbliže okoline Prirodno – matematičkog fakulteta u Nišu. Tom prilikom očišćeno je dvorište fakulteta i prostor sa spoljne strane uz ogradu istog dvorišta, zajedno sa autobuskom stanicom.

Cilj akcije bio je pokazivanje katastrofalnog stanja u ovom delu grada. Ona se preslikala i na fakultet, čije je dvorište totalno zapušteno. U dvorištu je sakupljeno, pored komunalnog otpada, plastike i sličnog, i 15 kesa polomljenog stakla. Učesnici i organizatori akcije smatraju da studenti PMF – a takođe zaslužuju okruženje kao i ostali studenti drugih fakulteta u Nišu.

Još jedna dobra stvar ove akcije je što je uspostavljena saradnja sa Radnim akcijama Delijski vis. Sve je započelo njihovim uključivanjem u samu akciju, a nastavilo se udruživanjem i zajedničkim delovanjem, kao i razmenom iskustava i planova za dalje, kako bi se ideja proširila na ceo grad. Planira se da se dalja saradnja proširi organizovanjem tribina, radionica i sl. i  da se na taj način uradi nešto kako bi se podigla svest o ekologiji u čitavom gradu.

Komentari
0
Pošalji komentar
IZ0 swb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: