Ekonomski fakultet donirao kompjutersku opremu osnovnoj školi na jugu Srbije

Izvor: Niški portal | 03-Dec-2018 | 12:26

Ekonomski fakultet Unverziteta u Beogradu donirao je kompjutere i kompjutersku opremu u vrednosti od 116.941 dinara đacima osnovne škole Dositej Obradović u planinskom selu Svođe na jugu Srbije. Ovu školu pohađa samo devetnaestoro dece koja su na raspolaganju imala 4 zastarela kompjutera, a uprava škole obratila se Ekonomskom fakultetu za pomoć.

“Kada nam se uprava ove male škole obratila za pomoć, nismo mogli da ne reagujemo. Školi, koja ima samo 19 đaka koji žive i rade u teškim uslovima, neophodni su kompjuteri i oprema kako bi deca do kraja školovanja uz pomoć svojih nastavnika usvojili osnove digitlne pismenosti. Pozivam i druge ustanove da se priključe i pomognu školama u udaljenim delovima zemlje gde je dece sve manje, a koja zaslužuju da imaju iste uslove za odrastanje i školovanje kao bilo koje dete koje živi u gradu” izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i dodao:

“Nadam se da će upravo zahvaljujući ovoj donaciji koja će im pomoći u učenju i skromnim poklonima koje smo za njih pripremili, bar jedno od dece postati student informatike, a sutra uspešan stučnjak iz ove oblasti.”

“U ime učenika, nastavnika i u svoje lično ime zahvaljujem se Ekonomskom fakultetu, što je prepoznao potrebu naših učenika i pokazao empatiju i dobru volju da pomogne, rekao je Dejan Petrović, direktor škole. “Učenici, iako ih je malo i žive i školuju se u otežanim uslovima, zaslužuju da odrastaju poput svojih vršnjaka uz osnovne uslove za rad. Škola se trudi  da im to omogući, a ovakve donacije olakšavaju rad. Naša škola je deo projekta “2000 digitalnih učionica” i u petom razredu učenici koriste digitalne udžbenike te im ova donacija posebno znači. Računari će biti dostupni svim učenicima, za vreme, ali i posle nastave kako bi nadomestili nedostatak računara kod kuće. Zahvaljujem se i kurirskoj službi AKS koja je učestvovala u donaciji tako što je prevezla računare bez ikakve naknade. Učenici su se neizmerno obradovali kako računarima tako i poklonima koje je Ekonomski fakultet poslao,  što  dokazuju  osmesi na njihovim licima.“

Kompjuteri i oprema dopremljeni su AKS kurirskom službom, koja je na ovaj način učestvovala u donaciji za đake iz Svođa.

Komentari
0
Pošalji komentar
wK9 Iyd
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: