Elektronski fakultet odgovara potrebama tržišta

Izvor: Niški portal | 23-Nov-2016 | 08:36

Dodelom povelja i pohvalnica studentima za postignute izuzetne rezultate Elektronski fakultet počeo je sa obeležavanjem 56 godina rada i postojanja.

-Najveći izazov Elektronskog fakulteta je da drži korak sa savremenim tehnologijama i da odgovori zahtevu tržišta, privrede da proizvede što je moguće bolje inženjere računarstva i informatike koje će moći da odgovore zahtevima savremenih tehnologija i privrede, rekao je prodekan za nastavu Elektronskog fakulteta prof. dr Boban Veselić.

Studenti ovog fakulteta studiraju po Bolonjskoj deklaraciji, a ona zahteva da studenti iz godine u godinu prelaze sakupljajući određeni broj kredita.

-Studiranje po “bolonji" zahteva da između profesora i studenata postoji zajednička akcija, kako bi studenti sakupili kredite za narednu godinu, ali i povećala efikasnost studiranja, dodaje Veselić.

Poslednjih godina primetno je veliko interesovanje srednjoškolaca za Elektronski fakultet, a ovaj fakultet im izlazi u susret povećanjem broja budžetskih mesta.

-Radimo na dodatnom povećanju broja studenata u prvoj godini kako bismo mogli da držimo korak sa zahtevima privrede i zahtevima grada. Nadam se da će se sledeće godine povećati broj studenta na budžetu, naglašava Veselić.

U okviru obeležavanja godišnjice fakulteta, biće dodeljene i specijalne nagrade studentima za postignut uspeh tokom studija, organizovan Dan otvorenih vrata, prezentacija studentskih projekata, a svečanost se završava u petak, 25. novembra, svečanom akademijom.

Komentari
0
Pošalji komentar
N1I uA8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: