Evropski Radnički položio sve ispite

Izvor: Niški portal | 06-Aug-2018 | 13:42

"Čair" je položio evropski ispit, a Radnički magistrirao na temu ‘Evropa u Nišu’.

Nišlije su nakon povratka na evropsku scenu od igrale dva meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope na stadionu Čair. Ono što raduje jeste da se nisu obrukali i da će ‘Real sa Nišave’ nastaviti gde je stao pre nešto više od tri decenije i ponovo postati ponos našeg grada, ali i države.

Protiv Gzire i Makabija na svakom koraku u gradu ljudi u majicama, dresovima, sa šalovima. Ulicama oko Čaira šetali su stranci. Od Engleza, Šveđana, Rusa, Izraelaca… Ponovo je cela zemlja navijala za naš tim, a u vazduhu se osećala fudbalska groznica.vs makabi cair 2

Tim sa Čaira uspešno je prošao sve ispite, a i one najvažnije. Publika je napunila stadion, bezbednost je bila na visokom nivou, a najvatreniji navijači pokazali su da se voljeni tim može bodriti bez nereda i problema.

Porodica Pavlov redovno je na tribinama Čaira, ne propuštaju nijedan meč još iz vremena kada je klub igrao u Srpskoj ligi. Miodrag Pavlov ne krije zadovoljstvo što je i on doživeo da iskusi tu Evropu, o kojoj je ranije dosta slušao.

–Ovo je veliki događaj za Niš, posle Gzire dočekali smo Makabi. Učen od starijih znam kolika je važnost ovakvog meča i sa porodicom sam rano otišao na stadion kako bismo izbegli gužve. Takođe, želeo sam da deci pokažem kako se nekada išlo na utakmice. Sa vrha istočne tribine teren je kao na dlanu. Što jedan drug reče u šali, samo džojstik nedostaje pa da se zaigra PES- kaže Pavlov.

Miodrag je meču (kao i uvek do tada) prisustvovao sa dvojicom sinova desetogodišnjim Milanom (plavi dres) i osmogodišnjim Nikolom (crveni dres).pavlovi

– Pristup igri, i motivacija nisu manjkali. Kako su igrali pomislih, ‘šta bi bilo kada bismo mi imali uslove koje ima Makabi’. Iako je stadion bio pun, kao i uvek, na Čairu osećali smo se bezbedno. Navijači u Nišu još jednom su zadali domaći zadatak klubovima u Srbiji ali i regionu.
Pavlov je ovim putem želeo da prenese poruku i golmanu Nišlija Mladenu Živkoviću.

– Mladenu bih poručio da ne brine mnogo. Svako može da pogreši pri prijemu. On ima mnogo kredita kod ‘Meraklija’ da bi dozvolio da ga tako nešto deprimira- poručio  je Pavlov.

Pored bezbednosti, Radnički je ispunio i dato obećanje, deo prihoda od prodatih ulaznica za utakmicu protiv Gzire otišao je kao pomoć za lečenje teško obolelog sportskog niškog novinara Aleksandra Nikolića.

Besplatnih ulaznica za ove utakmice nije bilo, karte su kupovali svi, od članova uprave kluba, političara, privrednika, ali i vernih ‘Meraklija’.

Komentari
0
Pošalji komentar
Imq 2ey
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: