Festival evropskog filma: Projekcije filmova biće održane po rasporedu

Izvor: NiškiPortal | 11-May-2017 | 18:31

Projekcije filmova u Nišu biće održane u KupinaFilmu (Balkanska 2) i Niškom kulturnom centru (Stanoja Bunuševca bb), u periodu 11 – 16. maja 2017.

11. maj, ČETVRTAK, KupinaFilm

- 17.30h, 25-ti čas (The hours of the Lynx, Danska, 2013, 100 min)
DRAMA 
Režija: Søren Kragh-Jacobsen
Sveštenica Helen saznaje da psihijatar koji je tražio pomoć od nje, možda nije bio baš sasvim iskren o svom radu sa suicidalnim ubicom.
 
- 20.00h, Europe, she loves (Nemačka, 2016, 100 min)
DOKUMENTARISTIČKI 
Režija: Jan Gassmann Film o politici ljubavi.
Evropa je na ivici socijalne i ekonomske promene bliska viziji četiri para, koji se u svakodnevnom životu suočavaju sa borbom za život, decu, a sve to između šarma, seksa i mnogo strasti.
 
 
12. maj, PETAK, Niški kulturni centar
 
- 18.00h, Flying Home (Belgija, 2014, 95 min)
DRAMA, ROMANSA
Režija: Dominique Deruddere
Kolin Montgomeri, biznismen sa Vol Strita dobio je zadatak da pregovara posao sa bogatim šeikom sa rokom od nedelju dana, inače će izgubiti posao. Da bi impresionirao šeika, odlazi u Belgiju na trku golubova. Sve se menja kada se na putu zaljubi u unuku vlasnika golubova...
 
- 20.00h, Član porodice (Family member, Kipar, 2015, 104 min)
DRAMA
Režija: Marinos Kartikkis
Đorđe i Sofija pokušavaju da se izbore sa finansijskim problemima. Deda im pomaže od svoje penzije. Kada deda iznenada umire, oni odlučuju da ćute o tome kako bi i dalje dobijali njegovu penziju.
 
- 22.00h, Sloboda pod teretom (Freedom under Load, Slovačka, 2016, 61 min)
DOKUMENTARNI
Režija: Pavol Barabáš
Sa stotinu kilograma na leđima suočavaju se sa olujama, mećavama i dubokim snegom. U ovom filmu upoznaćete se sa najstarijom generacijom nosača na planini High Tatras, koji se penju sa zalihama na leđima svaki dan. Otkrivamo zašto su izabrali ovakav način života i zašto oni ostaju poslednji Mohikanci na evropskom kontinentu. I možda ćemo saznati nešto više o sopstvenom teretu koji nosimo.
 
 
13. maj, SUBOTA, Niški kulturni centar
 
- 18.00h Halimin put (Hrvatska, 2012, 93 min)
DRAMA
Režija: Arsen Anton Ostojić
Dirljiva priča o dve žene koje dele jedno majčinstvo u posleratnoj bosanskoj Krajini, tačnije, priča o dobroćudnoj Halimi koja pokušava pronaći svog nestalog sina, svesna kako je jedini način da uspe u svojoj nameri taj da pronađe svoju nećaku koja je s njim na poseban način povezana, a koju niko nije video već dvadesetak godina...
 
- 20.00h Istrajnost (La permanence, Francuska, 2016, 96 min)
DOKUMENTARNI
Režija: Alice Diop
Tema filma je aktuelna migrantska kriza u Evropi.
 
- 22.00h, Noć od 1000 sati (Night of a 1000 Hours, Austrija, 2016, 92 min)
MISTERIJA, TRILER
Režija: Virgil Widrich
Jedna noć, jedno ubistvo – zabranjena strast i velika porodična tajna. Kada se porodica Ulih okupi jedne večeri, i mrtvi se pojavljuju iz prošlosti. Dok se rođaci bore za kontrolu nad porodičnim poslom, „umrli“ preci otkrivaju kako je bogatsvo porodice zapravo stečeno.
 
 
14. maj, NEDELJA, Niški kulturni centar
 
- 18.00h, Rijaliti (Reality, Italija, 2012, 117 min)
DRAMA
Režija: Matteo Garrone
U fokusu filma je svet rijaliti programa koji prati priču napolitanskog ribara Lućana, koji postaje opsednut učešćem u Grande Fratello, italijanskoj verziji Velikog brata.
 
- 20.00h Tišina (Silent, Grčka, 2015, 92 min)
DRAMA
Režija: Yorgos Gkikapeppas
Mlada operska pevačica pokušava da vrati svoj glas, koji gubi usled iznenadne slabosti koja blokira njen mozak da kontroliše glas. Primorana da se vrati u Grčku, nakon života u inostranstvu, ona je uverena da je njena karijera završena.
 
 
15. maj, PONEDELJAK, Niški kulturni centar
 
- 18.00h Hod po vatri (Stapki v oganya/Steps in the fire, Bugarska, 2015, 50 min)
DOKUMENTARNI
Režija: Andrey Hadjivasilev, Melody Gilbert
Prvi dokumentarni 3D bugarski film govori o starom običaju hodanja po užarenom uglju.
 
- 20.00h Iznenađenje (The surprise, Holandija, 2015, 111 min)
ROMANSA, KOMEDIJA
Režija: Mike van Diem
Utučeni milioner potpisuje ugovor sa jednom kompanijom kako bi okončao svoj život kad najmanje očekuje. Dok bira svoj kovčeg, sreće mladu ženu koja radi isto to i oni se odmah zaljubljuju jedno u drugo. Problem nastaje, kada oni pokušavaju da ponište ugovore koje su potpisali.
 
 
16. maj UTORAK KupinaFilm
 
- 18.00h Smrt Karlosa Gardela (A morte de Carlos Gardel, Portugalija, 2011, 85 min)
DRAMA
Režija: Solveig Nordlund
Baziran je na romanu koji je napisao Antonio Lobo Antunes, jedan od najznačajnijih portugalskih pisaca. Nuno je mladi narkoman u komi. Tokom 2 dana on balansira između života i smrti. Svaki od njegovih rođaka evocira ličnu mrežu uspomena. Njegov otac Alvaro, okupiran tangom, odbija da prihvati realnost i meša imitatora sa svojim omiljenim tango pevačem Karlosom Gardelom. Splet ukršenih nedostataka i neispunjenih želja, gde uvek postoji latentna krivica, vodi nas kroz prošlost i sadašnjost Nuna i njegove porodice.
 
- 20.00h Stokholmske priče (Stokholms stories, Švedska, 2013, 97 min)
DRAMA
Režija: Karin Falen
"Stokholmske priče" je drama koja prati živote petoro ljudi čiji se životni putevi ukrštaju tokom 5 kišnih dana u novembru. Koliko nam je svetla potrebno da bismo videli jedni druge? Koliko mraka da bismo se usudili na susret?
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
XBI wTA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: