Fotografije Kristijana Mantuana pred Nišlijama

Izvor: Niški portal | 06-Apr-2017 | 19:05

Izložba fotografija „Korisne beskorisne slike“ („Useful Useless Pictures“) Kristijana Mantuana (Christian Mantuano) biće otvorena 20. aprila od 17h u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“. Izložbu će otvoriti direktor Italijanskog instituta za kulturu Davide Skalmani.

  

  Foto: iicbelgrado.esteri.it

Radovi su nastali kao rezultat bunta protiv društvenih mreža jer transformišu fotografiju na beskorisan, jednostavan i predvidiv način. Mantuano je fotografije uslikao pametnim telefonom, poput gotovo svih fotografija na društvenim mrežama. Serija njegovih umetničkih dela prikazuje svakodnevne situacije, prožete osećajem napetosti kroz intimni i lični način sagledavanja sveta.

Kristijan Mantuano je svoju fotografsku karijeru otpočeo uličnim reportažana u cilju isticanja odnosa čoveka i prostora. Od 2013. godine se bavi foto novinarstvom, objavljujući svoje fotografije u brojnim italijanskim i svetskim magazinima.

Rad ovog umetnika Nišlije će moći da vide do 1. Maja, a ulaz je besplatan.

Izložbu „Korisne beskorisne slike“ Kristijana Mantuana organizuje Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa udruženjem Mladi ambasadori, bioskopom Kupina i Univerzitetskom bibliotekom Nikola Tesla iz Niša, u okviru manifestacije Kulturno proleće all’italiana, koja će biti održana od 20. aprila do 1. maja u Nišu.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
Acs T7h
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: