Fuca iz bloka uspešno organizovana prvi put u Nišu!

Izvor: Niški portal | 20-Aug-2019 | 20:53

Nakon Pikada iz bloka koji je održan početkom godine, ekipa volontera i članova Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, u subotu, 17. avgusta, na terenima OŠ "Branko Miljković", organizovala je prvu Fucu iz bloka. Ovom prilikom uz pomoć učesnika i prijatelja organizacije, za pomoć porodicama sa više deca, sakupljeno je 49.840 dinara!


- Kada smo pitali majku porodice Spasojević, koja bi im pomoć najviše značila, ona nam je tužnim glasom odgovorila da bi nova kuća bila spas za njih, s obzirom da stara svakog trenutka može da se sruši, ali da ona ne sanja o tome, jer je to velika investicija. Zato smo se mi danas ovde okupili, da kao i stotine puta pre toga, ostvarimo snove onima kojima je najteže, pa će uz pomoć svih nas, uskoro biti kupljena kuća u okolini Zrenjanina, tako da očekujemo da se porodica preseli u novu kuću do kraja avgusta – na početku svog izglaganja, član UO H.O. Srbi za Srbe Igor Stevanović Orelj, upoznao je sve prisutne o lepim vestima u vezi porodice Spasojević, za koju se sakupljao novac na samom turniru.


Za Fucu iz bloka, ukupno se prijavilo šesnaest ekipa, nakon čega je usledio žreb na kome je izabrano osam parova, pa se klasičnim sistemom eliminacija, krenulo u borbu za najbolju futsal ekipu u Nišu.
Ekipe koje su se prijavile za prvu Fucu iz bloka u Nišu:
Maks Bet Troška, Siti taksi, Mađari, Iz principa, Osvetnici, 24 A, Troška veterani, Miki i deca, Otpisani, Dragin kompani, Mančester siti, Paviljon 4, Cicibani, Troška bojs, Diferencijal, Loptice


U uzbudljivom nadmetanju, koje je obilovalo prelepim potezima, atraktivnim golovima, ali iznad svega fer-pleju svih učesnika.
Pred same polufinalne borbe, kada je atmosfera bila na vrhuncu, uz pesmu „Sini jarko sunce sa Kosovaˮ priređena je predivna bakljada, koja je još jednom poslala poruku da se Nišlije ne odriču svoje autonomne pokrajine.
U borbi za treće mesto, ekipa Siti taksija, gotovo rutinski, dobila je ekipu Mančester Sitija, koja nije uspela da se oporavi od nesrećnog gubitka polufinalnog meča.


U finalu sastale su se ekipe Paviljon 4 i ekipa Miki i deca. U velikoj borbi, ekipa Miki i deca, iskoristila je loš početak ekipe Paviljon 4, kada im je za samo nekoliko minuta dala četiri gola, pa je ostatak utakmice protekao u borbi ekipe Paviljon 4 da nadoknadi veliku prednost. Ipak, na kraju nije bilo dovoljno snage za preokret, pa je ekipa Miki i deca postala prvi šampion Fuce iz bloka u Nišu!
Pobednicima su uručene medalje, dok je najboljoj ekipi uručen i pobednički pehar.

Zahvaljujući fotografu Damjanu Demiću, nekoliko stotina profesionalnih slika sa turnira nalazi se na ovom linku.

-Na kraju, zahvaljujemo se svim humanim Nišlijama koji su pokazali veliku svest za svoje sunarodnike i koji su svojim učešćem podržali ovaj događaj. Nadamo se da će u mesecima koji predstoje broj ljudi koji podržavaju humanitarne aktivnosti u Nišu biti još veći, kako bismo na taj način pomogli što više ugroženih srpskih višedetnih porodica, poručuju iz organizacije Srbi za Srbe.

Komentari
0
Pošalji komentar
QWC fJW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: