GO Medijana: ''Mladi, ostanite u Nišu''

Izvor: Niški portal | 07-Feb-2018 | 21:11

Gradska opština Medijana dodelila je 13. put stipendije i nagrade fonda ''Sveta Petka'' najboljim studentima i najtalentovanijim mladim ljudima sa teritorije te opštine.

Foto: GO Medijana

Komisija je odabrala 12 najboljih studenata koji će narednih 12 meseci primati stipendije u iznosu od 11.500 dinara. Za stipendije su konkurisala 43 studenta.

Za nagrade za talente konkurisalo je 45 mladih naučnika, sportista i umetnika, a nagradu u iznosu od 20.000 dinara dobilo je takođe njih 12.

''Stipendija je za mene motivacija za dalji rad i nagrada za dosadašnji trud'', istakla je Jovana Đorđević, student druge godine Fakulteta umetnosti.

Jedan od dobitnika nagrade za mlade talente je Milan Milenović, bivši učenik Gimnazije ''Svetozar Marković'', a sada student Medicinskog fakulteta. On je prošle godine osvojio prvo mesto na Međunarodnoj olimpijadi iz filozofije.

''Opština Medijana mi je do sada pružila dosta podrške. Zahvaljujući sredstvima za put i smeštaj u Holandiji, bio sam u prilici da se borim za nagradu koju sam kasnije i dobio'', rekao je Milenović.

Dobitnicima stipendija i nagrada obratio se predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana prof. dr Žarko Ranković. On im je poželeo da ostanu u našem gradu i svoje znanje i talenat primene ovde kod nas na dobrobit svih.

Inače, Gradska opština Medijana osnovala je fond ''Sveta Petka'' decembra 2005. godine radi podsticaja i stimulisanja rada i razvoja mladih u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta, kao i rešavanja drugih životnih potreba građana koji žive na teritoriji te opštine. Sredstva za rad Fonda obezbeđuju se iz budžeta opštine Medijana. Do sada Gradska opština Medijana stipendirala je ukupno 96 najboljih studenata i dodelila 94 nagrade talentima.

Iz sredstava fonda ''Sveta Petka'' finanasira se i vantelesna oplodnja, a pomoć u iznosu od po 200.000 dinara do sada su dobila 123 bračna para.

Kako kažu iz Medijane, zahvaljujući sredstvima tog fonda, po njihovoj evidenciji do sada je rođeno desetak beba, a moguće i više jer roditelji nisu u obavezi da jave ishod intervencije.

Komentari
0
Pošalji komentar
78f UmZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: