Gejming turnir na Džedajkonu

Izvor: Niški portal | 26-Dec-2018 | 19:17

Jedan događaj na Džedajkonu 2018 obuhvatiće sve ono što u naslovu Konvencije stoji – popularnu kulturu, fantastiku i digitalne tehnologije. Reč je o “gejming turnirima” – turnirima u video igrama “PES 2019” i “League of Legends”.

U subotu, 29. decembra, biće održan turnir u “kompjuterskom fudbalu”, igrici “PES 2019”, a za to vreme igrica “LOL” biće dostupna za “free play”, odnosno neće biti takmičenja tog dana. Turnir u “LOL-u” planiran je za nedelju, a tada će “PES” biti na “free play-u”.

“PES” će se igrati 1 na 1, odnosno svaki igrač za sebe, dok se za “LOL” prijavljuju timovi. Prijava za oba turnira moguća je do petka, 28. decembra, a formular se može naći na Fejsbuk stranici događaja, kao i sve dodatne informacije.

Ukoliko ste zaljubljenik u “LOL”, ali niste uspeli da sakupite ekipu, na stranici događaja možete da ostavite komentar i nađete ekipu. Za pobednike turnira, drugo i treće mesto obezbeđene su nagrade:

● Za “League of Legends” prvo mesto osvaja novčanu nagradu (visina nagrade zavisi od broja prijavljenih učesnika), drugo mesto osvaja gejming slušalice, a treće gejming miševe

● Za “PES 2019” prvo i drugo mesto osvajaju novčane nagrade (visina nagrade zavisi od broja prijavljenih učesnika), a treće mesto dobiće majice i gedžete.

Osim ovog turnira, svi posetioci Džedajkona 2018 biće u prilici da isprobaju i zaraznu igru u virtuelnoj realnosti “Beat Saber”, koja je oduševila posetioce svih konvencija na kojima se pojavila. “Beat Saber” zahteva od igrača da prate nadolazeće blokove i “razbijaju” ih svetlosnim mačem, a sve u ritmu muzike.

Ovo je samo jedan deo programa u “Never Grow Up” sali, koji će uključivati i besplatnu cosplay radionicu, oslikavanje lica i tela i druge aktivnosti sa sve one koji još nisu odrasli!

Detaljniji program i dodatne informacije o svim programima potražite na našim Fejsbuk stranicama: Džedajkon i Jedi Movement – Džedajski pokret.

Komentari
0
Pošalji komentar
fu3 NQB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: