Generacija iz Dortmunda se poklonila Nišlijama

Izvor: Niški portal | 10-May-2018 | 07:02

Utakmici sa Metaloplastikom je, kao što je to bilo i najavljeno, prethodila svečana i vrlo emotivna uvertira. Članovi čuvene generacije, koja je pre okruglo 40 godina ostvarila najveći međunarodni uspeh u istoriji kluba, igrala u finalu Kupa pobednika kupova Evrope, izašli su na parket uz ovacije prisutnih gledalaca.

Redom su se Nišlijama poklonili Zoran Tuta Živković, Časlav Grubić, Aleksandar Aca Živković, Dragoslav Živković Maki, Dragoslav Pavlović, Dobrica Bobi Grozdanović, Pajo Pavlović, Dušan Kostić Đulija, Svetozar Tole Pešić, Miroljub Zdravković, kao i Josif Joška Petković, aktuelni trener „Želje“, takođe član legendarne generacije. Pozdrave iz Bitolja je poslao Ilija Temelkovski, a nisu zaboravljeni ni oni koji, nažalost, nisu više među nama-Predrag Peda Knežević i Branislav Ždraljević.

Njima je specijalne poklone, majice sa velikim grbom kluba, brojem 40 i porukom „generacija za nezaborav“, u ime uprave Železničara predao Slobodan Cobi Milosavljević, ali uz njega još jedna „Željina“ legenda Dragan Musa Mladenović, nekadašnji svetski i olimpijski šampion sa reprezentacijom Jugoslavije.

Usledilo je zajedničko fotografisanje, a legende su svojim naslednicima poželele da u narednih par nedelja ostvare višedecenijski san i osvoje prvu titulu prvaka države u istoriji kluba.

Prelep gest kluba, koji je svoje velikane okupio i nakon utakmice, da nastave druženje i evociraju uspomene na neka neuporedivo romantičnija vremena...

Komentari
0
Pošalji komentar
de6 XPK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: