Grad odobrio sredstva za nastavak rekonstrukcije niškog aerodroma

Izvor: NiškiPortal | 21-Apr-2017 | 17:48

Gradsko veće usvojilo je izveštaje o radu većine gradskih institucija za 2017. godinu. Članovi veća dali su zeleno svetlo i za predloge rešenja o davanju saglasnosti na Statute svih niških javno-komunalnih preduzeća. Podržane su i izmene programa poslovanja Javnog preduzeća Aerdrom Niš za tekuću godinu. Time je grad dodatno prosledio novac za dalju rekonstrukciju niške avio luke.

    

Od početka godine avio kompanije koje lete sa niškog aerodroma ukupno su prevezle 87 hiljada putnika iako je ovaj zimski period u avio saobraćaju poznat po manjem broju putnika. Do kraja godine očekuje se dođe do cifre od 300 hiljada putnika. Direktor Vladica Đurđanović očekuje da ta brojka bude premašena za 30 hiljada. U prošloj godini usluge dva avio prevoznika koristilo je 125 hiljada ljudi što je povećanje od 300%.

„Ovo je treća godina kako aerodrom Konstantin Veliki beleži u putničkom i robnom saobraćaju povećanje od preko 300% prevezenih putnika i robe. Za prva četiri meseca prevezeno je preko hiljadu i 300 tona robe, ali će plan o prevezenih dve i po holjade tona robe biti prevaziđen za ovu godinu i doćiće se do cifre koja je bila nezamisliva za niški aerodrom“, rekao je Đurđanović.

Na niškoj aerodromu završava se sanacija krova koji je izuzetno značajan za putnike jer je do sada prokišnjavao. Izgradiće se ograda oko perimetra koja je važna i za vazdušni saobraćaj, ali i za avio kompanije. Ona postoji, ali je izgrađena pre više od tri decenije, kada je aerodrom otvoren i nezadovoljava međunarodne standarde u vazdušnom saobraćaju.

To je jedna od najvećih investicija koja se realizuje uz pomoć grada sa više od 40 miliona dinara i iz sopstvenih sredstava, pa se završetak očekuje do kraja godine, najavio je on.

Autor: Vladana Simić

Komentari
0
Pošalji komentar
xLv Ov8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: