Gradonačelnik Monsegira boravi u Nišu

Izvor: Niški portal | 08-Aug-2018 | 21:39

Saradnja između Grada Niša i francuske opštine Monsegir, započeta u oktobru 2012. godine u okviru decentralizovane saradnje sa Savetom departmana Žironde, a na inicijativu Ambasade Francuske u Srbiji, sa dogovorom da ta saradnja bude posvećena mladima, kulturi i održivm lokalnom razvoju, uspešno traje. Još jedna potvrda dobrih, bratskih odnosa dva grada videće se i u četvrtak 9. avgusta na Nišvilu kada će veliki francusko-srpski bend otvoriti ovogodišnji džez festival. Tim povodom, u gradskoj kući su se sastali zamenik gradonačelnika Niša i prvi čovek Monsegira.

Foto: Vlada Rajski

’’Mi smo grad koji je mnogo manji u odnosu na Niš, ali smo vrlo otvoreni ekonomski, kulturno i politički gledano, imamo lepu saradnju sa vašim gradom koju želimo da razvijamo i pojačamo u budućnosti. Inače, imamo sreću da ugostimo i već smo ugostili mladog džez muzičara Vladimira Jelenkovića koji daje časove u našoj školi džeza, nadamo se da ćemo to moći da razvijamo u budućnosti kako bismo da zajednički osmislimo neke nove poteze. Iskreno, sada jedva čekam da posetim vašu prelepu Tvrđavu da bi je upoznao, a isto tako jedva čekam sutra uveče kada će mešoviti srpsko-francuski mladi bend otvoriti Nišvil. Ovo će biti predivna prilika da posredstvom kulture, posredstvom muzike i mladih damo sliku o bratstvu koje postoji između naša dva naroda koje treba negovati’’, rekao je Paskal Lavernj, gradonačenik Monsegira.

U zajedničkom nastupu muzičara iz dva grada publika će moći da uživa na glavnom stejdžu Nišvila u četvrtak 9. avgusta od 19:30.

Komentari
0
Pošalji komentar
SZ9 XSX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: