Gradska uprava dobila v.d. načelnika

Izvor: Niški portal | 30-Dec-2016 | 14:42

Vršilac dužnosti načelnika Gradske uprave biće diplomirani pravnik Ljubiša Janjić, odlučilo je Gradsko veće na današnjoj sednici. Janjić je do sada obavljao dužnost načelnika Uprave za imovinu i inspekcijske poslove. Kako je na veću obrazloženo, Janjić na ovo mesto dolazi zbog stručnih kvalifikacija i iskustva u upravnim poslovima.

Reorganizacijom Gradske uprave, veće je rešenjima utvrdilo prestanak mandata načelnicima gradskih uprava i njihovim zamenicima. Ranijom odlukom prestale su da postoje gradske uprave, a njih će zamenjivati sekretarijati.

- Građani će lakše ostvarivati svoja prava, neće biti šetanja od uprave do uprave. U proceduralnom smislu biće sasvim drugačija organizacija i mislim da će građani Niša svoja prava i obaveze jednostavnije ostvarivati u ovoj jedinstvenoj Gradskoj upravi, rekao je Ljubiša Janjić, v.d. načelnika Gradske uprave.

Prema Janjićevim rečima Gradska uprava formirana je od sekretarijata koji su osnovne organizacione jedinice. Biće 14 sekretarijata, četiri službe i jedna posebna organizacija, tj. Komunalna policija.

-Postojaće jedinstveni pravilnik koji će obuhvatati i ostale organe grada, počev od Skupštine grada, preko gradonačelnika, preko Gradskog veća, gradskog prvobranilaštva, ombudsmana, dodaje Janjić.

Rešenjem Gradskog veća za vršioca dužnosti načelnika Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte, postavljen je magistar Milan Ranđelović. U Kancelariji će biti angažovano 38 lica koji su već zaposleni u Gradskoj upravi i javnim preduzećima.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
YRc Jvo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: