Grejanje poskupljuje zbog načina obračuna

Izvor: Niški portal | 11-Nov-2016 | 13:04

Grejanje u Nišu će poskupeti, ali kako tvrdi načelnik Uprave za komunalne delatnosti i energetiku Miodrag Brešković, u poređenju sa oktobrom prošle godine cena će biti manja za 3,70 odsto.

-Gradsko veće nije odobrilo povećanje fiksnog dela cene grejanja, koje je tražila Gradska toplana, jer veće smatra da toplana može i mora da učini određene uštede u poslovanju, kaže Miloš Milošević, gradski većnik.

Nova veća cena grejanja je, kako tvrde odgovorni, posledica obaveze primene metodologije obračuna koja je naložena uredbom Vlade Srbije.

-Povećan je samo onaj deo na koji smo bili obavezni. Da nismo uvažili obavezu primene uredbe Vlade o metodologiji obračuna, grad bi morao da nadomesti razliku u ceni, a grad nema niti je predvideo u budžetu takav izdatak, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Cena varijabilnog dela računa za ovu grejnu sezonu trenutno iznosi 5,21 dinar, a fiksni deo računa ostaje isti 28,26 dinara i to se množi sa brojem kvadrata. Toplana je tražila da fiksni deo računa bude 29,88 dinara po kvadratu, što Gradsko veće nije odobrilo, a varijabilni deo 5,21.

Komentari
0
Pošalji komentar
mRn ggr
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: