I u Nišu obeležen Svetski dan civilne zaštite

Izvor: Niški portal | 01-Mar-2017 | 15:16

Civilna zaštita sve je značajnija u slučaju vanrednih situacija, sprovedene su obuke iz pružanja prve pomoći i reagovanja u vodi, a edukacije će se nastaviti.

- Sektor za vanredne situacije učinio je mnogo toga kada je civilna zaštita u pitanju. Tu su edukacije za prvu pomoć, zaštitu na i u vodi, predstoji nam edukacija za RHB zaštitu. Pozvali smo i predstavnike Srpsko-ruskog humanitarnog centra, da svi zajedno obeležimo ovaj dan. Bilo bi dobro da kroz Centar u Nišu napravimo Centar za edukaciju, rekao je Aleksandar Cvetković, načelnik Nišavskog upravnog okruga.

Kako kažu iz Uprave za vanredne situacije, kada je civilna zaštita u pitanju-ljudstva ima dovoljno. U Nišu je osam specijalizovanih ekipa civilne zaštite, od kojih je pet prošlo kompletnu obuku.

- Uprava za vanredne situacije radi na procenama rizika, odnosno na prevenciji. Uvek smo spremni. Cilj je da nas neka vanredna situacija najmanje iznenadi, istakla je Aleksandra Pejčić, zamenica načelnika Uprave za vanredne situacije.

Svetski dan civilne zaštite ustanovljen je 1990. odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite. Prema međunarodnim standardima, civilna zaštita predstavlja organizovan odgovor države na opasnosti koje ugrožavaju stanovništvo, materijalna dobra i životnu sredinu.

Komentari
0
Pošalji komentar
dkD SSs
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: