IGRA SE BASKET da bi se obradovala osnovna škola „velikog i humanog srca”

Izvor: Niški portal | 23-May-2019 | 20:33
 
Humanitarni turnir „JCI 3na3“  
 
JCI Niš (Junior Chamber International), komora mladih i aktivnih građana, organizuje tradicionalni, sedmi po redu humanitarni turnir u basketu “3na3” koji će se održati u subotu, 8.juna 2019. godine u periodu od 14 do 20 časova na otvorenim terenima OŠ „Dušan Radović”.
 
Detaljnije na sajtu www.nis.jci.rs i preko drušvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i Linkedin. 
 
 
JCI Niš, turnirom”3na3”, već sedam godina pomaže školskim ustanovama na lokalnom nivou. Ove godine prikupljena sredstva ići će za potrebe Osnovne škole „Branko Miljković” u Nišu. Kao jedina osnovna škola u Nišu koja van svojih prostorija realizuje nastavu za đake koji se nalaze u Kliničkom centru, ili su sprečeni ugoženim zdravstvenim stanjem da dolaze na redovnu nastavu, JCI Niš  je odlučio da ih obraduje kupovinom tabli, filpčartova i druge nastavne i tehničke opreme.
 
 
Direktorka Osnovne škole „Branko Miljković” prof. Tijana Ranđelović, povodom humanitarnog turnira, a za Niški portal:
 
   „OŠ ,,Branko Miljković" je jedinstvena po mnogo čemu, a ono što je već poznato je i da ima dodatnu delatnost, rad sa decom koja su na dužem bolničkom lečenju u Kliničkom centru Niš. Ovakav vid nastave često probudi empatiju i osećaj humanosti pa se naši učenici i nastavnici organizuju i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Drago nam je da je ovaj put Organizacija JCI Niš prepoznala i uvažila realne potrebe naše škole i sredstva sa humanitarnog turnira u košarci 3na3 odlučila da opredeli za našu školu.”
 
 
Sredstva će biti donirana kako putem kotizacija timova koji će uzeti učešće na samom turniru, tako i kroz dobrovoljne priloge navijača. Neke od društveno odgovornih firmi koje su prošlih godina pomogle ciljevima JCI Niš su: Ingsoftware, Dual soft, E reciklaža, Logik, Fazi, Accordia, HTEC, enjoy.ing, Neopix, Younify i druge. Prethodnih godina pomoć je otišla osnovnim školama „Steten Mladenović Mika”, „Stefan Nemanja”, „Kole Rašić”, „Ivan Goran Kovačić” , „Njegoš” i ustanovi „Mara”.
 
JCI Niš  poziva sve  ljude dobre volje da se pridruže na tribinama terana OŠ „Dušan Radović” i budu humani. Za učesnike turnira obezbeđeno je osveženje, za najbolje i pehari, a za navijače na tribinama su pripremili propratni zabavni program.
 
 
Iz OŠ „Branko Miljković” dodaju:
 
„Nama je posebno drago što ćemo na ovaj način biti deo ovakve manifestacije. Naši učenici pružiće podršku kao navijači, a nastavnici i učitelji su uvek tu da podrže sportske aktivnosti. Nazivaju nas školom ,,velikog i humanog srca”, a drago nam je kada su i drugi humani zajedno sa nama.”
 
JCI Niš postoji od 2007.godine i svoje delovanje u lokalnoj zajednici koncentriše  oko dva cilja: edukativnog i humanitarnog. Komora je pomogla nizu institucija na teritoriji Niša, omogućivši bolje uslove za rad i boravak velikog broja dece i mladih.
 

 Za sve koji su zainteresovani da pomognu, mogu donirati sredstva i uplatom na tekući račun 

325-9500600006198-80
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
5RA 22d
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: