Igrači Radničkog pomogli sugrađaninu bez roditelja, poziv građanima da se priključe akciji

Izvor: Niški portal | 01-Mar-2019 | 20:14

Sedamnaestogodišnji Nikola Vasić iz sela Batušinac u okolini Niša izgubio je roditelje, a sa mlađom sestrom ostao je da živi sa u kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

Oca je izgubio kada je imao 12 godina, a nedavno je ostao i bez majke koja je izgubila borbu sa rakom.  Nikola je odličan đak, završava Gimnaziju „Bora Stanković“ u Nišu, želi da studira književnost i da jednoga dana on predaje deci. Uslova za učenje, kako kaže, nema. 

Nikola i njegova porodica dosta teško žive. Nemaju nikakva primanja. Dok mu je mama bila živa imali su penziju od 10 hiljada, i dečiji dodatak od 5 hiljada dinara, a nakon njene smrti ne primaju ni to. Jedino primanje je Nikolina stipendija od 5000 dinara koju prima kao odličan đak. 

Tetka Nikole Vasića Danijela Uzelac pokrenula je putem interneta apel za pomoć, a među njima prvima su se odazvali fudbaleri Radničkog. Oni su danas između sebe prikupili malu novčanu pomoć. Na čelu sa kapitenom Aleksandrom Jovanovićem oni su ugostili Nikolu i njegovu porodicu, a na dar je dobio i dres kluba. 

- Mi se kao klub uvek odazivemo apelu za pomoć kada su u pitanju naši sugrađani. Tako je bilo i ovoga puta. Videli smo da se Nikola suočava sa velikim problemom i dogovorili se da mu pomognemo. Drago mi je što se odazvao našem pozivu i došao na stadion. Ovim putem apelovao bih na sve koji su u mogućnosti da se odazovu apelu i pomognu Nikoli. Ukoliko svi napravimo mali korak, zajedno ćemo doći do cilja, a to je da mu pomognemo da živi normalan život kakav i zaslužuje, u ime Radničkog je rekao Jovanović.

Nikola Vasić je nakon upoznavanja fudbalera rekao da mu pomoć mnogo znači. 

-Zahvalan sam fudbalerima koji su me ugostili na stadionu Čair. Njihova podrška mi mnogo znači u ovom teškom trenutku. Zahvaljujem se njima i apelujem na sve koji su u mogućnosti da mi pomognu da to učine, rekao je Vasić. 

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Nikoli Vasiću to možete učiniti putem žiro računa  205 -9001021966214-48, a više informacija možete dobiti na broj telefona: 0613081888. Nikola će u aprilu napuniti 18 godina, a mi možemo da mu pomognemo da rođendan proslavi u boljim uslovima. 

Komentari
0
Pošalji komentar
SQi yNY
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: