Igre na vodi 2017: Pobednik - Medicinska škola

Izvor: NiškiPortal | 14-May-2017 | 13:18

Pobednik – Medicinska škola!
Tročasovnim i do sada neviđenim spektaklom na niškom bazenu završene su ovogodišnje „Igre na vodi 2017“ u organizaciji Gradske opštine Medijana i Sportskog centra „Čair“ u Nišu.

  

foto: Medijana/facebook prezentacija

1. Mesto za Medicinsku školu „Milenko Hadžić“ sa osvojenih 31 poenom i pobednicima letovanje u Grčkoj

2. Mesto za Gimnaziju „Svetozar Marković“ sa 27 poena, a nagrađeni su propusnicama za bazen "Čair" do kraja godine

3. Mesto je osvojila Gimnaziji „Bora Stanković“ i 25 poena i takođe nagrađeni propusnicama za bazen

  

foto: Medijana/facebook prezentacija

Nagrade su najboljima uručili predsednik Gradske opštine Medijana, Milan Krstić i direktor Sportskog centra „Čair“ Dragan Perić.

-Čestitam najboljima od srca! Zahvaljujem svim školama koje su se angažovale u ovom takmičenju, profesorima koji su okupili ekipe a pre svega učenicima koji su se sa toliko srčanosti i hrabrosti borili. Posebno zahvaljujemo rukovodstvu Sportskog centra „Čair“ koje je realizovalo ono što smo mi u opštini zamislili – rekao je Krstić.

-Učenici Medicinske škole su najbolji i idu na letovanje u Grčku kao što smo obećali. Želimo da Medijanine „Igre na vodi“ postanu tradicija i da u njima učestvuje što više škola. Gradska opština Medijana želi takođe da svojim manifestacijama pokrije sve uzraste, organizovaćemo paradu maturanata i nadam se i takmičenja studenata niškog univerziteta, kazao je Krstić.

Inače, finale „Igara na vodi 2017“ bila je prilika i da se nekim pojedincima, učesnicima ovog takmičenja iskaže posebna zahvalnost.

Viktorija Mišeljić, učenica Medicinske škole i izuzetan sportista, dobitnik je posebnog priznanja opštine Medijana za požrtvovanost, jer je, bez obzira na povredu ramena tokom jedne igre nastavila takmičenje i završila ga. Ona će od Gradske opštine Medijana dobiti i novčanu nagradu od 10.000 dinara, rekao je prvi čovek ove opštine Milan Krstić uručujući joj priznanje.

Voditelj programa finala „Igara na vodi“ bio je poznati niški novinar Dragan Stojanović Žika. U revijalnom programu učestovovale su članice kluba Kangoo Jumps i članice Kluba za sinhrono plivanje Niš.

Medijanine „Igre na vodi“ trajale su od aprila, u njima je učestvovalo 12 niških škola sa po 16 takmičara, dok su plasman u finale izborile ekipe svih niških gimnazija - „Svetozar Marković“, „Stevan Sremac“, „9.maj“ i „Bora Stanković“, kao i ETŠ „Nikola Tesla“ i Medicinska škole.

  

Takmičilo se u disciplinama: borba gladijatora, bušenje balona, prevoženje i oslobađanje devojke, pronalaženje boca na dnu bazena i poligon.

Čitav tok takmičenja praćen je brojnom publikom sa tribina i mogao se videti na video bimu, a prenošen je i uživo na Televiziji Kopernikus i preko sajta GO Medijana.

Komentari
0
Pošalji komentar
U5u CL8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: