Ipak, nove koalicije iz niške opozicije

Izvor: N.P. | 19-Mar-2016 | 10:53

Politička organizacija Zajedno za Srbiju i Reformistička stranka odlučile su da naprave koaliciju za zajedničko delovanje tokom predizborne kampanje i izlazak na aprilske izbore. Lista „reformista“ i Zajedno za Srbiju dobila je posle potpisivanja koalicionog sporazuma naziv „Niš u srcu“.

Ove dve političke organizacije bile su poslednjih meseci u stalnim kontaktima i dogovorima oko ujedinjenja cele niške opozicije za naredne lokalne izbore, alu su u poslednji čas odustale da pred birače i glasače izađu zajedno sa Demokratskom strankom, Socijademokratskom strankom, Narodnim pokretom Srbije i Liberalno-demokratskom strankom. Prof. dr Milan Višnjić iz Reformističke stranke rekao je da nova koalicija ima pouzdane i iskusne kandidate za Skupštinu grada Niša, a da na listi nema političara koji isključivo vode računa o sebi i sopstvenim interesima. Veruje, rekao je da će građani Niša prepoznati ko može da ih vodi i da doprinese razvoju grada.


Ispred organizacije Zajedno za Srbiju potpisnik sporazuma sa „reformistima“ Boško Ristić istakao je da mnogo toga u Nišu treba i mora da se promeni, ali i da ova koalicija, sa novim ljudima na niškoj političkoj sceni neće učestvovati „u lažima i prevarama“ već raditi za dobrobit grada i njegovih građana.


Ovo je treća nova politička grupacija na niškoj sceni osnovana posle odluke Momira Stojanovića, generala u penziji i bivšeg narodnog poslanika ispred SNS-a da formira grupu građana za nastup na aprilskim izborima i nove koalicije iz stranaka opozicije DS, SDS, LDP i NPS.

Komentari
0
Pošalji komentar
zl5 wKE
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: