Irina, Natalija i Aleksa pobednici takmičenja za Frankofonu pesmu

Izvor: Niški portal | 26-Mar-2018 | 18:05

Petnaestoro takmičara iz Srbije se, pred punom salom Narodnog pozorišta, u nedelju 25. marta, borilo za pobedu na 15. po redu takmičenju za Frankofonu pesmu. Prvo mesto u juniorskoj kategoriji osvojila je Nišlijka Irina Filipović, u seniorskoj Natalija Lazić iz Beograda, a nagradu publike, zahvaljujući najvećem broju glasova na Facebook-u, osvojio je Aleksa Žikić iz Kladova.

Irina Filipović

Foto: SKC

Irina koja se publici predstavila pesmom "Ma philosophie“ (Amel Bent), osvojila je put u Tunis za dve osobe. Natalija, koja je izvela numeru "Il me dit que je suis belle" (Patricia Kaas), osvojila je put u Pariz za dve osobe.

Natalija Lazić

Aleksa, koji je favorit publike postao pevajući "Ne viens pas" (Roch Voisine), dobio profesionalni vokalni mikrofon, koji poklanja Studentski kulturni centar Niš, uz podršku Sky music centra.

Aleksa Žikić

Finaliste, koji su došli iz Niša, Požarevca, Beograda, Kladova, Novog Sada, Sremske Mitrovice i Pirota, ocenjivao je stručni žiri. Ovoga puta su to bili Kati Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji, Makedoniji/FYROM i Crnoj Gori, Žan-Batist Kizen, savetnik za saradnju i kulturu, direktor Francuskog instituta u Srbiji, Habib Ben Salha, profesor magrebske književnosti na francuskom jeziku, pri Univerzitetu u Manubi, Milena Injac, redovna profesorka na Fakultetu umetnosti u Nišu i dirigent, Sesil Leke Folkini, zamenica direktora Regionalne kancelarije za centralnu i istočnu Evropu i predstavnica Međunarodne organizacije Frankofonije (OIF), kao i Dejan Najdanović – Najda, muzičar.

Podsećanja radi, takmičenje za Frankofonu pesmu, koje se održava u okviru meseca Frankofonije,  partnerski su organziovali Studentski kulturni centar Niš i Francuski institut u Srbiji uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Tunisa, Ambasade Kanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, turističke agencije Mondorama, Sky music centra, i ExeNet-a.

Komentari
0
Pošalji komentar
A4e IIL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: