Iz Grada ove godine 276 miliona za sportske klubove

Izvor: Niški portal | 13-Mar-2018 | 23:13

Iz gradske kase ove godine će za finansiranje sportskih klubova biti izdvojeno ukupno 276 miliona dinara, saglasilo se Gradsko veće. Od tog novca više od polovine odlazi klubovima od posebnog značaja za grad, dok se ostatak izdvaja za projektne aktivnosti.
Slika iz arhive

Gradsko veće usvojilo je odluku Komisije za ocenu programa za finansiranje u sportu. Od ukupno 276 miliona dinara, koliko je Grad opredelio za niški sport, sa 157 miliona finansiraće se 23 kluba od posebnog značaja za grad.

Ekipni sportovi biće finansirani sa nešto više od 144 miliona, dok će za pojedinačne biti izdvojeno 13 miliona. Uslov je, kao i do sada, bio da opredeljen novac po klubu ne prelazi 20 odsto od ukupne planirane sume.

Najveći deo novca predviđen je za najtrofejniju sportsku organizaciju u Nišu, Fudbalski klub Radnički, i to 53 miliona dinara.

Ove godine je konkurisalo 126 klubova, a komisija je ocenila i 293 programa. Od toga će 49 manifestacija u ovom gradu koje organizuju sportski klubovi, biti sufinansirano od strane Grada.

Komentari
0
Pošalji komentar
kek z7j
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: