Izložba fotografija Pavla Nikolića u kafe galeriji Paris Art

Izvor: NiškiPortal | 23-May-2018 | 23:19

Fotograf  Pavle Nikolić kroz fotografije prezentuje nikad izgovorene misli

Izložba fotografija Pavla Nikolića

Pavle Nikolić je mladi fotograf rođen u Nišu, učenik je trećeg razreda gimnazije i fotografijom se bavi poslednje 4 godine. Počevši od mobilnog telefona, preko automatskih i manuelnih digitalnih fotoaparata, trenutno se najviše bavi analognim procesima i analognom tehnikom. Predmeti njegovih fotografija su svima dobro poznati, svakodnevni objekti u mirnim scenama mrtve prirode i medjusobnim odnosima.

  

Domestica je latinska reč koja znači ,,domaća“, a u slobodnom prevodu ,,ono što je dobro poznato“, predstavlja sigurnost i poverenje, rutinu.

Ovom izložbom su, bukvalno i kroz simbole, predstavljena privatna dešavanja i nikad izgovorene misli, ono o čemu se ne priča, a neprestano se ponavlja. Kamera u fotografijama ima ulogu čoveka koji narušava privatnost, krije se od predmeta posmatranja, ili se pak predmet posmatranja krije od kamere.

Fotografije prikazuju različite etape otkrivanja istine; istina je uvek prisutna, ali nije uvek očigledna.

Na posmatraču je da uvidi istinu koja zavisi isključivo od njegovih želja i shvatanja, tako da fotografija čita posmatrača isto kao što posmatrač izučava fotografiju, posmatrač otkriva nešto novo o sebi, ali to zadržava samo za sebe, čime ulazi u krug koji se stalno ponavlja i time postaje deo izložbe.        

Otvaranje izložbe je u nedelju 27. maja od 19 sati u kafe galeriji Paris Art u ulici Mije Petrovića 4b.        

Komentari
0
Pošalji komentar
UZA hvA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: