KAMERA IZ AUTOBUSA SMRTI SNIMILA NESREĆU! Vozač izašao iz kome, ali JOŠ NIJE SPREMAN ZA ISPITIVANJE!

Izvor: Informer | 25-Dec-2018 | 12:04

Kamera iz autobusa "Nišekspresa", koji je u petak razneo voz u Donjem Međurovu kod Niša, pri čemu je pet putnika poginulo, snimila je ceo incident, saznaje Informer od izvora iz istrage.

Informer

Snimak sa te kamere, međutim, policija još nije preuzela od "Nišekspresa", pa i dalje nije poznato šta se tačno dešavalo sa vozačem u trenutku kad je krenuo preko pruge, kada se desio tragičan udes.

- Postoji kamera u skoro svim autobusima "Nišekspresa", koja pokriva i vozača i sve putnike u vozilu. Snimak iz raznetog autobusa još nije završio u policiji, tako da nadležni još ne znaju šta se tačno dešavalo u trenutku udesa. Kad taj snimak bude preuzet, biće rasvetljene sve okolnosti tragedije. - rekao je naš izvor.

Inače, zvanična istraga stravične nesreće još nije ni počela, ali prema izjavama preživelih putnika, vozač autobusa je gledao samo u jednu stranu i nije ni video da mu nailazi voz sa druge strane.

Osnovni javni tužilac Saša Đokić objasnio nam je da istraga ne može da počne dok se vozač ne sasluša.

- Vozač je bio u komi posle udesa. Sad više nije, ali ima jako krvarenje u stomaku, zbog čega nije u stanju da se izjasni o nesreći. Kad nam bude doveden u tužilaštvo, biće nam dostavljena i krivična prijava, kao i svi dokazi koje je policija pribavila. Pratimo njegov oporavak radi dovođenja na saslušanje, ali u ovom trenutku neizvesno je kada će to biti - kazao je Đokić.

Podsetimo, tragedija se desila u petak oko 7.30, kada je voz koji se kretao iz pravca Niša ka Prokuplju udario u autobus u kom su bili putnici iz Novog Sela, Čokota i Donjeg Međurova. Među njima je bilo mnogo srednjoškolaca koji su tog jutra krenuli u školu u Prokuplje. Od siline udarca autobus se prepolovio. Na mestu su poginuli Bogomir Lazić (75), Aleksa Dimitrijević (15) i Danijela Stanković (48), dok su u niškom Kliničkom centru podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16). Još 27 njih su teže i lakše povređeni.

Teško povređeni Marko Lazarević (16) iz Novog Sela došao je svesti u niškoj bolnici. U nešto boljem stanju je i njegova vršnjakinja L. I. iz Čokota, koja je zadobila teške povrede mozga.

Markova majka Jasmina kaže da on ima povredu sedmog kičmenog pršljena.

- Čim se probudio iz kome, odmah je pitao za Aleksu. Njih dvojica su sedeli u sredini autobusa kada ga je udario voz. Moj muž Radoslav nije hteo da mu kaže da je mali Aleksa mrtav, nije imao srca da mu to saopšti. Sačekaćemo da se oporavi, pa ćemo mu reći da je ostao bez druga - priča Markova majka Jasmina. 

Komentari
0
Pošalji komentar
Gg1 WRW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: