KKK NAIS nabavio vrhunska kolica učešćem na konkursu Ministarstva pravde

Izvor: Niški portal | 30-Dec-2020 | 09:40

KKK „NAIS“ NABAVIO VRHUNSKA KOLICA ZA KOŠARKU UZ POMOĆ SREDSTAVA PRIKUPLjENIH PO OSNOVU ODRAGANjA KRIVIČNOG GONjENjA NA KONKURSU MINISTARSTVA PRAVDE REPUBLIKE SRBIJE
 
SU udruženju košarke u kolicima „Nais“ iz Niša (KKK „Nais“) je sredinom godine odlukom Vlade Republike Srbije odobreno finansiranje na Javnom konkursu za dodelu sredstva prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije za 2020. godinu. Pravo učešća na konkursu su imali svi nosioci projekta iz oblasti javnog interesa (zdravstvo, kultura, prosveta, humanitarni rad, i sl.) koji realizuju u tekućoj budžetskoj godini (fizička lica, pravna lica, organi, organizacije, javne ustanove, preduzetnici, udruženja, fondovi, humanitarne organizacije). Konkretno, KKK „Nais“ je odobreno 500.000,00 dinara za nabavku vrhunskih specijalizovanih kolica za košarku. Zbog specifičnosti izrade kolica, dugo se čekala isporuka istih – nekoliko meseci.

Bratislav Kostić, kapiten KKK Nais sa saigračima, članovima uprvave i prijateljima kluba


KKK „Nais“ je jedini klub za timski sport osoba fizičkog invaliditeta južnije od Save i Dunava koji se aktivno takmiči. Jedan je od najbrojnijih članova Saveza košarkaša u kolicima već nekoliko godina. U tom klubu ističu da su specijalizovana kolica za košarku se najveći deo izdatka za košarku u kolicima, inače što čini taj sport jako skupim. Za svaki vid podrške, posebno kada o sportskim kolicima, posebno onim vrhunskim, zahvalnost članova KKK „Nais“ je beskrajna. Zato su neizmerno zahvalni Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi republike Srbije na podršci. 

Bratislav Kostić, kapiten KKK Nais u novim kolicima - podrška Ministarstva pravde Republike Srbije


„Sredstva prikupljenih po osnovu odraganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo pravde Republike Srbije. Slobodno mogu da kažem, sa puno ponosa, da su nabavljena kolica najbolja u Srbiji. Pomoći će našim igračima sa najvišim oblikom fizičkog invaliditeta da budu još bolji igrači, te da ste ustale u reprezentaciji Srbije za koju su nastupili početkom godine u istorijskom susretu sa Bugarskom u Beloj Palanci.“ – istakao je predsednik KKK „Nais“, prof. dr Marko Aleksandrović.

Kolica će koristiti igrači koji imaju najviši oblik invaliditeta u KKK „Nais“, a to su pre svega Bratislav Kostić i Slaven Nonković, osobe sa paraplegijom.

„Zahvaljujem se Ministarstvu pravde Republike Srbije i Vladi Republike Srbije što su izabrali da podrže naš projektni predlog. Kolica su vrhunska i savršena. Bićemo jako, jako konkurentni u bližoj budućnosti sa ekipama iz inostranstva. Odužićemo se našoj državi zalaganjem na treninzima i utakmicama.“ – rekao je Bratislav Kostić, kapiten KKK „Nais“ i „novopečeni“ reprezentativac Srbije.

 

https://www.youtube.com/watch?v=FhANfLSMn88

https://www.mpravde.gov.rs/sr/vest/30341/dodeljeni-ugovori-za-130-projekata-od-javnog-interesa-.php

Komentari
0
Pošalji komentar
ksP ywp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: