Kalančetov memorijalni turnir obeležili teniseri Teniske akademije Živković

Izvor: Niški portal | 08-Oct-2019 | 07:48

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) je tokom vikenda održan tradicionalni Kalančetov memorijal. Dragomir Kalanović (čika Kalanča) se smatra jednim od zaslužnih za razvoj tenisa u Nišu. Obavljao je odgovorne dužnosti u savezima bivše Jugoslavije, a kasnije i u Teniskom savezu Srbije. Sarađivao je sa Monikom Seleš, Slobodanom Živojinovićem, Goranom Ivaniševićem, Goranom Prpićem i mnogim drugim asovima belog sporta. Turnir se igra u njegovu čast, a radi se o turniru prve kategorije za teniserke i tenisere do 16 godina.

I u konkurenciji teniserki i tenisera se igralo TAŽ finale, teniserka niške akademije je zauzela i treće mesto. Kod teniserki je bila repriza prošlogodišnjeg finala. Teniserka Emilija Zdravković (TAŽ) je osvojila šampionsku titulu. Ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Anje Stanković sa 2:0 u setovima (6/3, 6/1).

Jovana Nikolić je i ove godine zauzela treće mesto, takođe teniserka niške akademije. Šampion u muškoj kategoriji je Nikola Cvetanović (TAŽ), on je u finalu savladao Stefana Skobeleva (TAŽ) sa 2:0 (6/3, 6/3). 

Značajne rezultate tokom proteklog vikenda su postigli su i teniserke i teniseri Teniske akademije Živković u kategoriji do 10 i 12 godina. Jevrosima Mitić je osvojila Otvoreno prvenstvo Niša na terenima TK Kostić u konkurenciji do 12 godina, ona je u finalu bila bolja od klupske drugarice Nine Krstić, a treća je bila Anastasija Cvetković (TAŽ).

Kod tenisera na istom turniru najbolji rezultat je ostvario Luka Stanković (TAŽ), on je stigao do vicešampionske titule. Na turniru u Beloj Palanci za tenisere i teniserke do 10 godina zapažene rezultate su ostvarili Matija Stojanović (drugo mesto), Hana Ilić (drugo mesto) i Danica Marjanović (treće mesto).

Komentari
0
Pošalji komentar
vrt gXL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: