Kampanja "Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj" i "Promeni sebe, ne prirodu"

Izvor: NiškiPortal | 21-Jul-2018 | 14:32

Kampanja „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“

Udruženje parkirališta Srbije, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i Privredne komore Srbije, nastavlja kampanju „Automobil parkiraj, okolinu sačuvaj“ u ponedeljak, 23.jula 2018. god. u 12 časova, na Trgu kralja Milana u Nišu.

 

 

(PDF) BROŠURA CELE KAMPANJE "AUTOMOBIL PARKIRAJ, OKOLINU SAČUVAJ"

 

Pozivamo vas da ispratite manifestaciju, čiji je cilj podizanje svesti javnosti o uticaju saobraćaja na životnu sredinu i značaju razvoja eko mobilnosti u Srbiji, a kojoj će prisustvovati Vesna Mitrović, načelnik odeljenja za zaštitu vazduha i ozonskog omotača - Ministarstvo zaštite životne sredine. Ivana Krstić, sekretar Sekretarijata za zaštitu životne sredine Grada Niša, Radenko Vuković, predsednik UO Udruženja parkirališta Srbije, Dejan Dimitrijević, direktor JKP „Parking servis“ Niš i predstavnici JKP „Parking servis“ Beograd i Novi Sad.

Tom prilikom, Udruženje parkirališta Srbije ukazaće na prednosti bicikala kao alternative automobilskom saobraćaju, kako bi podstakli što veći broj građana da voze bicikl i tako sami utiču na smanjenje gužve i zagađenja u Nišu.

Kampanja će obuhvatiti i ostale regionalne centre u našoj zemlji, gde će u saradnji sa lokalnim samoupravama i lokalnim parking preduzećima, biti predstavljeni planovi i aktivnosti za podsticaj razvoja održivog urbanog saobraćaja, kao i primeri dobre prakse koji su zaživeli u drugim gradovima Srbije.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
QIQ UYu
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: