Klinici za neurologiju neophodan portabl MG aparat

Izvor: Niški portal | 07-Dec-2016 | 12:27

Klinika za neurologiju Kliničkog centra Niš, koja godišnje obavi preko 1400 pregleda, suočava se sa velikim teškoćama u radu. Prema rečima direktorke klinike Mirijane Spasić ukoliko se ne obezbedi portabl MG aparat oni će biti prinuđeni da ugase službu za neuromišićne bolesti.

-Klinici nedostaje mnogo toga, dušeci, posteljina, pa čak i kreveti za negu i lečenje nepokretnih bolesnika kojima su potrebi antidekubitalni dušeci i posebni kreveti, monitori za intezivnu negu i neki novi aparati. Ali ono bez čega ne možemo da radimo je portabl MG aparat. Ugasićemo jednu važnu službu za neurologiju – službu za neuromišićne bolesti, gde se leče distrofičari. Oni ne mogu da budu dijagnostikovani i lečeni bez ovog aparata, kaže Spasić.

Ona je dodala i da zna da Klinički centar ulaže velike napore kako bi nabavio svu neophodnu opremu, kao i da se oslanja na ljude dobre volje koji mogu da pomognu ovoj klinici. Veliku pomoć Klinika za neurologiju dobila je od Nišlija koji su juče preko akcije „Čepening“ obezbedili četvora mehničkih kolica za ovu kliniku, koja će im mnogo značiti u transportu pacijenata. Na ovoj klinici dnevno se pregleda stotinak pacijenata, dok se prosečno osam pacjenata hospitalizuje.

-Trenutno je naša klinika puna i mi nemamo nijedan slobodan ležaj, tako da se dovijamo na sve načine da hitne pacijente primimo i zbrinemo. Mnogo nam olakšava to što imamo dnevnu bolnicu gde pacijenti dođu, prime terapiju i mogu da se vrte kući, naglasila je direktorka klinike Mirijana Spasić.

Komentari
0
Pošalji komentar
8ti 1hV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: