Klinički centar dobio dva mobilna inkubatora

Izvor: Niški portal | 11-May-2018 | 14:12

Klinički centar Niš i kompanija ''Tami Trade'' godinama uspešno sarađuju, a upravo zahvaljujući tome, najveća zdravstvena ustanova u ovom delu zemlje, dobila je vrednu donaciju od te kompanije. U Klinički centar su tako stigla dva mobilna inkubatora, od kojih će jedan biti smešten na Odeljenju za neonatologiju Ginekološko- akušerske klinike, a drugi na Odeljenju intenzivne nege, Klinike za dečije interne bolesti.

Foto: KC Niš

Donacijom ove uspešne niške kompanije, u vrednosti od preko 1,6 miliona dinara, Klinički centar sada ima četiri ovakva uređaja. To će, prema rečima nadležnih znatno unaprediti rad i uslove na klinikama koje se brinu o zdravlju najmlađih pacijenata i omogućiti transport svih prevremeno rođenih mališana na jugu i jugoistoku Srbije, kada to bude bilo potrebno.

Foto: KC Niš

''Ono, zbog čega su ovi inkubatori neophodni, pored sve opreme koju posedujemo, jeste i to što ćemo nakon otvaranja prvog i jedinog dečijeg Urgentnog centra u Srbiji, a u kome će biti zbrinjavani svi pacijenti starosti do 18 godina, biti ustanova koja će moći da pomogne svim najmlađim pacijentima iz ovog dela Srbije kojima je pomoć hitno potrebna'', istakao je prof. dr Zoran Radovanović, direktor KC Niš.

Radovanović se zahvalio kompaniji na tome što godinama pomaže ovu zdravstvenu ustanovu.

''Sada ćemo, pored jednog mobilnog inkubatora i vozila za tu posebnu namenu, koje smo dobili od Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde i jednog koji smo takođe dobili putem donacije, sa ova nova dva, bukvalno moći da rešavamo sve kritične situacije kada moramo da transportujemo životno ugrožene bebe iz bilo kog mesta do naše Klinike i to za najkraće moguće vreme'', rekao je Radovanović.

Direktor KC Niš je apelovao i na ostale niške uspešne privrednike da se priključe i slede ovakve primere.

Foto: KC Niš

Kako kažu u kompaniji ''Tami Trade'' ovo nije njihova prva akcija, a svakako ne i poslednja, jer imaju u planu da se i nadalje bave humanitarnim radom.

''Mi se godinama trudimo da pomažemo našem Kliničkom centru, pogotovo sada, kada Niš ima jedan od najboljih u ovom delu Evrope, a na mene kao vlasnika i na čitavu moju porodicu, najviše su uticale reči našeg patrijarha Irineja, koji je ovu godinu proglasio godinom za povećanje nataliteta, tako da nam je zaista drago što smo na ovakav način mogli da pomognemo da naša dečica imaju najbolju moguću zdrastvenu negu i brigu'', rekao je Jovica Stojanović, direktor kompanije.

Značaj inkubatora za pomoć prevremeno rođenim bebama istakli su i direktori Klinika na kojima će biti raspoređena dva nova inkubatora.

''Zaista će nam značiti, je su mobilni i potpuno nezavisni za svaku hitnu reakciju, a svi znamo da inkubatori, u mnogim situacijama, buvalno znače preživljavanje najmalđih pacijenata nakon rođenja'', naveo je dr Bojan Lukić, direktor GAK-a.

''Iskreno smo zahvalni na ovoj donaciji, jer iako imamo i potpuno nove inkubatore, svaka pomoć je uvek dobrodošla, a i sama znam koliko znači našim pacijentima'', rekla je prof.dr Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečije interne bolesti KC Niš.

Komentari
0
Pošalji komentar
YpA xLx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: