Klinika za nefrologiju KC Niš, dobila je četrdeset novih aparata za dijalizu

Izvor: NiškiPortal | 26-Jul-2018 | 15:17

Klinika za nefrologiju niškog Kliničkog centra, dobila je četrdeset novih, najmodernijih aparata za dijalizu

 

Zahvaljujući uspešnoj saradnji Uprave KC Niš i kompanija „Frezenijus“, „Medikon“ i „Magna medika“, Klinika za nefrologiju niškog Kliničkog centra, dobila je četrdeset novih, najmodernijih aparata za dijalizu, kojim će biti zamenjena gotovo celokupna aparatura te vrste, koja se već godinama ovde koristi. Ova značajna donacija će, kako navode lekari, drastično poboljšati kvalitet lečenja pacijenata i efikasnost u pružanju zdravstvenih usluga za hronične bubrežne bolesnike, kojima je dijaliza neophodna.

 

http://www.kcnis.rs

Kako navode u Upravi niškog Kliničkog centra, zahvaljujući odličnoj saradnji i dobroj volji donatora, svim pacijentima koji zbog težine bolesti moraju na hemodijalizu će kao i do sada, biti pružena najkvalitetnija moguća nega po svim svetskim medicinskim standardima, s tim što će im ubuduće, na raspolaganju biti trenutno, najmodernija aparatura.

Ovo je još jedan dokaz, a pohvale i podrška mnogih udruženja dijaliziranih pacijenata to i potvrđuju, da niški Klinički centar brine o svojim pacijentima i da su oni na prvom mestu, što su država i Ministarstvo zdravlja mnogo puta, a sada i naši donatori ovim gestom prepoznali i to će uz sve stvari koje uveliko radimo, pre svega mislim i na čitavu rekonstrukciju stare zgrade hirurgije, umnogome poboljšati kvalitet pružanja zdravstvenih usluga i uslova koje će imati, istakao je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš,koji se zahvalio predstavnicima kompanija na ovoj važnoj donaciji.

 

Na nefrološkoj Klinici niškog Kliničkog centra, prema podacima kojima Uprava KC Niš raspolaže, hemodijalizom se trenutno leči preko 270 bubrežnih bolesnika iz Niša i okoline.

Komentari
0
Pošalji komentar
w57 eAj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: