Knedle sa šljivama

Izvor: Niški portal | 11-Aug-2020 | 13:19

SASTOJCI:

  •  9 komada šljiva
  •  300 ml mleka
  •  300 gr griza
  •  100 gr mekog brašna
  •  1 jaje
  •  3 kašike sećera 
  •  2 kašike ulja
  •  2 kašike ulja
  •  200 ml vode
  •  100 gr prezle

PRIPREMA:

Zakuvajte mleko, vodu i šećer pa dodajte brašno i griz. Mešajte sve dok masa ne postane gusta. Skloniti da se ohladi. Umutite jaje pa ga dodajte toploj do mlakoj masi i rukom umesite. Na stolu oblikujte masu u salamu. Lako i brzo se oblikuje, samo valjajte po stolu. Podeliti na 18 delova. Zatim, u veći lonac sipajte vodu i stavite na vatru da provri dok vi oblikujete knedele.

Uzimajte svaki deo posebno, pa na dlanu pritisnite sredinu, istanjite pa ubacite pola šljive, istanjite ivice pa ih ubaciti u sredinu. Griz je lepljiv i dosta čvrst, lako se oblikuje.

Kada voda provri spustite knedele i kuvatajte 10 minuta. Nemojte duže jer smo i griz i brašno skuvali već u mleku, kako vam se ne bi raspale.

Dok se knedle kuvaju zagrejte ulje, pa spustite prezlu i na srednjoj vatri polako mešajte, da samo malo potamne, promene boju, nikako da vam zagori.

Skloniti sa vatre, pa dodajte sećer i izmešajte. Sećer možete i ne morate dodavati. Vaditi knedle pa ih uvaljajte u ovu smesu a zatim ih slažite u posudu. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
fu1 zxF
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: