Kolač od jabuka

Izvor: Niški portal | 01-Jan-2011 | 21:37

Elastično testo obloženo jabukama – tu zaista nema šta da se pokvari. Probajmo ga što pre!

 
Potrebno je:
Kalup prečnika 26 cm
750g jabuka, sok od limuna
160g mekog butera
125g šećera
1 paketić vanilin šećera, prstohvat soli
1 kašičica narendane kore od jednog limuna
3 jaja
250g oštrog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1-2 kašike mleka
I JOŠ
Mast za kalup
Šećer u prahu za posipanje
 
 
Savet lekara:
 
Jabuke su bogate pektinom. Ova materija, koja ima sposobnost bubrenja, između ostalog, deluje pozitivno i na nivo masti u krvi.
 
 
Naš savet:
 
Prefinjeno:
 2-3 kašike zagrejanog butera i 2-3 kašike šećera staviti na dno kalupa za kolač, a preko toga kriške jabuka, pa zatim testo.
Špatulom zagladiti površinu.
 
Klasično:
Na testo se najčešće stavljaju kriške jabuka, ali mogu se upotrebiti i kriške krušaka- podjednako ukusne. Po želji se mogu pre pripreme staviti u alkohol.
 
Detalje pripreme možete preuzeti OVDE.
Komentari
0
Pošalji komentar
8DS g5f
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: