Koncert violiste Denisa Krasnokutskog i pijanistkinje Maje Rajković

Izvor: Niški portal | 16-Jan-2017 | 10:01

Dela Rahmanjinova i Baha naći će se na repertoaru koncerta koji će održati Denis Krasnokutski na violi i Maja Rajković na klaviru, 18. januara u koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti (Knjaževačka 2a).

Na programu su Tema ljubavi Vladimira i Kosare za violu i klavir Svetislava Božića, Bahova Četiri stava iz Goldberg variationes Suite, Henri Vieuxtemps, Kapris ‘’Hommage a Paganini’’ op.55 , c-moll, za violu solo i dela Sergeja Rahmanjinova Muzički momenti br. 3 (Andante cantabile) i 4 (Presto), za klavir i Sonata za violončelo i klavir, transkripcija za violu i klavir: Vadim Borisovski.

Krasnokutski je započeo svoje muzičko školovanje u Rusiji, a zatim nastavio u SAD, gde je diplomirao na renomiranom Rutgers University, Mason Gross School of the Art. Njegovo sviranje kritičari ocenjuju kao „...sviranje sa pasioniranošću i internzitetom...“. Pored viole, Krasnokutski svira violinu i bavi se dirigovanjem, kao i istraživanjima iz oblasti teorije i istorije muzike.

Maja Rajković je rođena u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Konstantina Boginoa, magistrirala u klasi Dušana Trbojevića na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je i zaposlena kao redovni profesor na katedri za klavir. Doktorirala na temi „Polifoni način muzičkog mišljenja”. Koncertirala je kao solista i kamerni muzičar u mnogim gradovima naše zemlje, širom Evrope i SAD-a.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
as4 9dT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: