Konferencija o klasterima u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: Niški portal | 22-Mar-2017 | 12:14

Poštovani članovi Balkansko Crnomorske Mreže Klastera,

Poštovani prijatelji Kuće klastera,

KONFERENCIJA O KLASTERIMA U JUGOISTOČNOJ EUROPI odrzaće se u Dubrovniku od 10.-11.04. u hotelu Sheraton, u organizuji Hrvatskog drvnog klastera, člana Balkansko Crnomorske Mreze Kuće klastera, jednog od osnivača Klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora i jednog od aktivnijih poslovnih klastera u R Hrvatskoj.

  

Konferencija u Dubrovniku ima za cilj sagledavanje problematike klastera i prilika je za raspravu, analizu mnogobrojnih predloga i donošenje kvalitetnih zaključaka, koji mogu ubrzo biti pretočeni u konkretne mere za jačanje konkurentnosti, ali i oporavak klastera.

Ekonomski analitičar dr. sc. Guste Santini koautor je priloženog materijala o klasterima, a isti daje presek klasterske scene u RH te određene preporuke oko nastavka tog procesa. Iz navedenog materijala je ocigledno da se stanje ne može ocijeniti zadovoljavajućim. Dr. Santini će priloženi materijal predstaviti i dodatno obraditi na konferenciji te se isti, u ovisnosti od interesa svih ucesnika, po potrebi može pretvoriti u širi materijal o učinkovitosti klastera u Hrvatskoj i zemljama JIE.

O sadržaju navedenog materijala, ali i o narednim aktivnostima na ubrzavanju procesa klasterizacije, upoznati su kolege iz zemalja JIE, ali i stručnjaci iz nadležnih EU institucija iz Bruxellesa te pripadajućih klasterskih organizacija i akademske zajednice iz Austrije, Nemačke i Italije. Uglavnom su zabeženi vrlo pozitivni komentari i ocenjeno je, kako u kontekstu hroničnog nedostatka literature o klasterima, slični radovi predstavljaju važan doprinos budućim istraživanjima klastera, posebno u Hrvatskoj i regionu JIE.

Vidimo se u prelepom Dubrovniku!

PDF Klasteri 2017. flyer i Klasteri 2017. program , možete preuzeti i pogledati na označenim mestima.

 

Veliki pozdrav,

Kuća Klastera, Niš, Srbija
Cluster House, Nis, Serbia

Komentari
0
Pošalji komentar
8lu MVh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: