Konkurs za srednjoškolce „Evropski dnevnik“

Izvor: Niški portal | 10-Dec-2016 | 09:15

Srednjoškolci koje zanima proces evropskih integracija mogu da učestvuju na nagradnom konkursu „Evropski dnevnik“, koji je raspisala delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Kandidati mogu da šalju literarne ili novinarske pisane radove, foto-reportaže, video forme (novinarske, umetničke, dokumentarističke, igrane dramatizacije) i multimedijalne forme.

Teme su odnos Srbije i Evropske unije, dalji nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, održivi razvoj, savremeni društveni problemi, ali i slobodne teme na predlog samih učenika koje bi bile povezane sa evropskom budućnošću Srbije (npr. šta je Evropa u mom gradu, šta bih voleo da Evropa donese u moj grad, i sl.).

Na konkurs mogu da se prijave srednje škole kao celina ili njena literarno-novinarska, foto i audio-video sekcija, ili timovi od najmanje tri učenika iz iste škole, koju mogu da se formiraju sa namerom učešća u takmičenju, a da nisu deo nekog formalnog školskog udruženja.

Jedan tim može da konkuriše sa po jednim radom u svakoj kategoriji, ali može osvojiti nagradu samo u jednoj kategoriji. U svakoj kategoriji će biti nagrađeno po četiri pobednička tima. Pobednici će imati priliku da 9. maja 2017. godine, na Dan Evrope, krenu na grupno putovanje u više zemalja Evropske unije.

Za prijavu na konkurs, uz rad treba dostaviti i popunjen prijavni formular, koji je dostupan na sajtu www.recinam.rs, gde zainteresovani mogu dobiti dodatne informacije. Rok za dostavljanje radova je 27. januar 2017. godine do ponoći.

Komentari
0
Pošalji komentar
wES SkD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: