Kopači grobova spavaju na groblju

Izvor: N.P. | 05-May-2016 | 14:48

Grupa radnika iz Sektora pogrebnih usluga JKP „Gorica“, najviše oni koji rade kao kopači grobova prošlu noć spavali su na niškom Novom groblju u kapelama i upravnoj zgradi preduzeća. Na ovaj korak odlučili su se jer nemaju novca i ne mogu da plaćaju autobuski prevoz od mesta stanovanja do Niša gde rade i obratno.

Kopači grobova

Veliki broj njih je iz okolnih sela i varošica i da se ne bi izlagali troškovima odlučili su da se ne vraćaju kućama i porodicama i da ostanu na groblju. Vladica Milenković je ispričao:

Spavali na groblju
-Mi smo i jadni i gladni. U firmi smo primili drugu polovinu plate za juli mesec prošle godine, a posle toga tek nešto malo, a neki baš ništa. Kao i sve moje kolege svakoga dana putujem od sela do Niša i nazad, ali više nemam novca da plaćam prevoz. Džabe radimo mesecima.
Šef ove grupe radnika Oliver Cvetković, koji je i predsednik i jedinog reprezentativnog sindikata „Nezavisnost“ u „Gorici“ ispričao je da je reč o izuzetno vrednim ljudima:

-Niko nije prestao da radi, niko nije otišao na bolovanje. Lojalni su i svi dolaze na posao. Zajedno, jer niko od nas ne prima plate, delimo nevolju i muku. Više od godine dana niko ne dobija nadoknadu za prevoz, devet zarada nam se duguje. Naše je preduzeće u velikim dugovima posle rasformiranja i jedino što se nadamo da će gradsko rukovodstvo hitno pronaći rešenje za sve u „Gorici“. Ovo nije nikakav štrajk, već samo potez očajnika, rekao je Cvetković.

Igor Jovanović, direktor JKP „Gorica“ rekao je da je pokrenuta inicijativa da se preduzeće u kojem je ostalo preko 200 radnika finansijski dokapitalizuje i na taj način reši probleme i da se izađe iz krize. Prema njegovim rečima očekuje se da gradsko rukovodstvo što pre reši ovaj veliki problem u Nišu.


Građani donose hranu

Tokom današnjeg dana veliki broj građana Niša odneo je hranu radnicima Sektora pogrebnih usluga „Gorice“. Još jednom su se Nišlije pokazale u punoj solidarnosti i na planu humanosti.
Ipak, radnici, koji su se zahvalili onima koji ih pomažu, očekuju da gradsko rukovodstvo nešto preduzme kako bi se prekinula njihova agonija.

 

rade najteže
 

Komentari
0
Pošalji komentar
RnD ke0
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: