Kopnena vojska prikazala Nišlijama veštine i naoružanje

Izvor: Niški portal | 19-Nov-2016 | 19:53

Na pet lokacija u Nišu pripadnici Vojske Srbije prikazali su veštine i deo naoružanja i opreme u sklopu obeležavanja Dana Kopnene vojske i Dana pešadije.

Nišlije su imale priliku da vide borilačke veštine, padobranske skokove, spuštanje užetom iz helikoptera, rukovanje hladnim oružjem, rad sa službenim psima, prikaz borbenih vozila, bespilotnih letelica, naoružanja i opreme jedinica Kopnene vojske, nastup Vojnog orkestra „Niš” i vojne plesne i folklorne grupe „Tamo daleko”.

-Veoma sam ponosan na pripadnike Kopnene vojske, a zahvalan građanima Niša što su danas bili sa vojnicima, podoficirima i oficirima Kopnene vojske. Posebno raduje što je sa vojnicima bilo puno mladih, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata. Na njima je budućnost naše države i svi mi treba da se borimo za njih. Nije greh voleti svoju državu, svoj grad, svoju vojsku, svoj grb, svoju himnu „Bože pravde”, nije greh biti sa vojskom, naprotiv u svakoj zemlji je to nešto što je aktuelno i interesantno, rekao je komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

Kopnena vojska kao svoj dan obeležava 16. novembar u znak sećanja na početak Kolubarske bitke.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
TPo LTM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: