Kriminal u Specijalnoj bolnici za interne bolesti NIROŠI u Nišu

Izvor: H.P. | 19-Apr-2016 | 15:44

U efikasnoj akciji pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa inspektorima regionalnog odeljenja poreske policije u Nišu, uhapsili D. P. (52) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.

Sumnja se da je D.P. kao odgovorno lice privrednog subjekta Specijalna bolnica za interne bolesti „NIROŠI“ u Nišu u toku 2013. godine na ime pružanja usluga sačinio fiktivne ugovore i tako stekao nezakonitu imovinsku korist na ime bolnice u iznosu od 3,7 miliona dinara, kao i da je u januaru 2015. godine u katastru nepokretnosti prikazao lažni dokument. Sumnja se,takođe da uhapšeni od aprila 2013. do marta 2015. godine nije prikazivao prihod „NIROŠIJA“ čime je oštetio budžet Republike Srbije za 15,7 miliona dinara.

Policija je podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, i protiv Nišlije zaposlenog u katastru zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi i primio lažni dokument od vlasnika bolnice.

Zvanično je saopšteno u Informativnoj služb niške policije da je osumnjičenom D. P. određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
H.P.

Komentari
0
Pošalji komentar
g4E Uo2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: