Krkobabić: Ove godine više novca za podsticaje razvoja zadrugarstva

Izvor: Niški portal | 04-Apr-2018 | 20:36

Vlada Srbije će za podsticaje razvoja zadrugarstva ove godine izdvojiti više sredstava odnosno 825 miliona dinara, rekao je u Nišu ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić. On se u Regionalnoj privrednoj komori sastao sa predstavnicima zadruga, naučnih ustanova i lokalnih samouprava a sve kako bi čuo njihove predloge i mišljenja o dosadašnjim aktivnostima nadležnih pop pitanju razvoja zadrugarstva.

U okviru projekta ''500 zadruga u 500 sela'' prošle godine su u Srbiji oformljene 182 nove zadruge, dok su 22 dobile bespovratnu finansijsku podršku. Ukupno je prošle godine iz programa namenjenog zadrugarstvu dodeljeno 196 miliona dinara.

Ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je da će Država više novca ove godine opredeliti za zadrugarstvo, i to 825 miliona dinara. On je istakao da je u planu i formiranje jedne složene zadruge u nišavskom okrugu, kao i osnivanje zadruge i na Kosovu i Metohiji. 

Osim toga, Krkobabić je istakao da u svim planovima države značajnu ulogu igraju i lokalne samouprave koje na različite načine mogu da pruže podršku razvoju zadrugarstva.

Na sastanku u Nišu ministar Krkobabić razgovarao je sa predstavnicima zadruga, naučnih ustanova i lokalnih samouprava o razvoju samih zadruga, planovima i saslušao predloge i sugestije koje imaju po ovom pitanju. Mišljenja i predloge će, kako kaže, ministarstvo detaljno razmatrati kako bi ove, i narednih godina, bilo još boljih rezultata.

Komentari
0
Pošalji komentar
3JE pGk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: