Lena Mišić, Filip Anđelković i Tadija Damjanović pobednici Festivala “Zlatna Pčelica”

Izvor: Niški portal | 10-Jan-2019 | 13:45

Apsolutni pobednci festivala „Zlatna Pčelica“ , koji je sinoć održan u Domu vojske u Nišu, su Lena Mišić, Filip Anđelković i Tadija Damjanović koji su otpevali pesmu “Skijanje”.

Prvo mesto za interpretaciju dobila je Anika Milenković sa pesmom “ Godišnja doba”

Mada su oni zvanično potvrđeni za pobednike, kako je rekla direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić na takmičenju “ sva deca koja učestvuju su pobednici i svi će dobiti nagrade”.

Nagrada za treće mesto za interpretaciju dobio je Mihajlo Aranđelović koji je pevao pesmu “ Da li meni nešto fali”.

Nagradom za drugo mesto za interpretaciju nagrađena je Ana Pejić koja je pevala pesmu “ Prvi sneg”

Za najbolji tekst nagrađen je Tomislav Nikolić za pesmu “Da li meni nešto fali”.

Nagradu za aranžman dobio je Aleksandar Petković za pesmu “Lila skrivalica”

Najmlađi učesnika – festivala bio je Mihajlo Mitić za šta je dobio posebno priznanje.

Nagrada za scenski nastup dobili su Jug Marinković i Maša Mitrović koji su pevali pesmu “ Dva medveda”

Najbolji duet festivala bili su Sanja Jocić i Ljubica Žikić koji su pevali pesmu “ Radujem se što sam dete”, a najbolji trio Danka Božović, Dorotea Kokoris i Ilija Petrović koji su pevali pesmu “Maca mezimica”

I ovoga puta se pokazalo da su najmlađi “ najlepši ukras sveta” i da je veliko zadovoljsrtvo gledati ih na Festivalu “Zlatna Pčelica”, koji se sinoć po 22. put organizovao u Domu vojske Nišu .

“Pripremili smo 15 novih kompozicija koje nikad nigde i nikad nije čuo. Na sceni je izašlo 33 mališana koji pevaju solo deonice, duetske i pesme u trio izvođenju. Imamo naš hor “Zlatne pčelice koji broji 20 mališana i naše drugare koji su malo stariji . To je hor Niže muzičke škole pod dirigentskom palicom gospođe Ninoslave Podvinski. Imamo i našu ritmičku grupu, devojčice iz vrtića “Bambi” koje prate nastupe”, rekla je direktorka PU Pčelica Svetlana Mitić.

Svetlana Mitić kazala je da je cilj manifestacije da “ deci vrati radost, sreću, zadovoljstvo”.

Deca su za Festival pripremana poslednja tri meseca .

“Prepoznali smo njihove talente,jer mi i radimo da prepoznamo talente dece, ne samo za umetnost, nego i za sve dugo što im je potrebno za život. Sada je na roditeljima i na lokalnoj zajednici, da radimo na tome svi zajedno , jer smo svi na istom putu. Stvaramo nove generacije , nove mlade ljude koji će ostati u ovom gradu i na koje ćemo biti ponosni”, dodala je Mitić.

Na takmičenju su svoje tačke imala deca iz svih 26 vrtića JPU “Pčelica”. Pre tri meseca organizovane su audicije po svim vrtićima . Umetnički direktor festivala Nenad Stošić , profesor muzike odabrao je najtalentovanije i koji se snalaze na sceni .

Posebnu lepotu Festivala dali su kostimi. Sva deca, voditelji i učesnici su bila kostimirani u duhu novogodišnjih i božićnih praznika , kako je rekla direktorka “u Sneško Belić fazonu” .

Sva deca su dobila igračke. Deca koja su dobila nagrade po oceni žirija, dobila su “Pertinijeve” igračke.

Posebnu pohvalu zaslužuje organizacija Festivala. I pored prepune sale i onih koji su stajali nije se osećala gužva, već samo ushićenje zbog veoma lepog i osmišljenog nastupa mališana.

Generalni sponzor Festivala je grad Niš.  

Komentari
0
Pošalji komentar
MDU z2q
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: