Lidl Srbija raspisuje konkurs za zapošljavanje prodavaca

Izvor: Niški portal | 08-Mar-2018 | 20:13

Kompanija Lidl Srbija će 9. marta raspisati konkurs za zapošljavanje više od 1.000 prodavaca u velikom broju gradova širom Srbije. Ovaj prvi savremeni diskontni lanac u našoj zemlji, operativno poslovanje će započeti tokom 2018. godine, istovremenim otvaranjem između 10 i 20 prodavnica.

Foto: Lidl Srbija

U sklopu velikog talasa zapošljavanja, Lidl će otvoriti konkurs za radna mesta i u Nišu, gde planira da zaposli više od 40 prodavaca. Lidl se u Nišu nalazi u Ulici Vizantijski bulevar. Iz ove kompanije napominju da će, bez obzira na raspisan konkurs i status gradnje, naknadno biti saopšteno koje će prodavnice biti otvorene u prvom talasu.

''Lidl Srbija će budućim kolegama ponuditi konkurentne radne uslove, u pogledu naknade, benefita i radnog okruženja. Prodavci u Lidlu imaće petodnevnu radnu nedelju, a elektronska evidencija radnog vremena omogućava plaćanje prekovremenog rada po sistemu ''svaki minut se plaća''. Kompanija Lidl, koja je zbog fer odnosa prema zaposlenima u više zemalja nagrađivana kao najpoželjniji poslodavac, će i u Srbiji zaposlenima pružati mogućnost profesionalnog razvoja i napretka'', kažu iz kompanije.

Rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla Srbija, Martina Petrović ističe da raspisivanjem ovog konkursa Lidl započinje najveći, ali ne i poslednji talas zapošljavanja u Srbiji.

Zainteresovani kandidati koji žele da rade mogu se prijaviti putem sajta www.karijera.lidl.rs. Potrebno je da imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov. U skladu sa Lidlovim jedinstvenim modelom poslovanja, zadaci zaposlenih u prodavnici se ne razdvajaju prema pozicijama, pa prodavci imaju različita zaduženja, od rada na kasi, preko rada u pekari i usluživanja kupaca, do poslova slaganja robe. U sklopu temeljnih priprema za uspešno obavljanje radnih zadataka, Lidl će svim budućim zaposlenima organizovati sveobuhvatnu plaćenu obuku, koja ima za cilj uvođenje u posao i osposobljavanje zaposlenih za rad, saopštili su iz ove kompanije.

Inače, u sklopu ovog talasa zapošljavanja, Lidl će otvoriti konkurs za radna mesta u Beogradu, Boru, Inđiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu. Pored Beograda, gde se planira zapošljavanje više oko 300 ljudi, a Lidl će u svakom od navedenih gradova zaposliti više od 40 prodavaca.

Kompanija Lidl planira početak operativnog poslovanja u Srbiji u toku 2018-te godine, otvaranjem između 10 i 20 prodavnica u više gradova istog dana. Bez obzira na to da li je u određenom gradu raspisan konkurs za zapošljavanje ili je u toku gradnja prodavnice, koje će prodavnice biti otvorene u prvom talasu biće naknadno saopšteno.

Komentari
0
Pošalji komentar
qyH umC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: