MAFIJAŠKA SAČEKUŠA U NIŠU, LIKVIDIRAN USRED DANA: Ovako je Ivan Ilić ubijen dok je čistio lišće na šetalištu!

Izvor: informer.rs | 28-Nov-2018 | 09:57

Jagodinac Ivan Ilić (41), koji je služio kaznu zbog droge u otvorenom tretmanu niškog zatvora, izrešetan dok je čistio šetalište kod Tvrđave. Ubica bio maskiran, auto kojim je pobegao nađen spaljen.

Ivan Ilić (41) iz Jagodine, koji je služio zatvorsku kaznu u otvorenom tretmanu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu zbog preprodaje droge, ubijen je juče oko 13.30 dok je čistio lišće na pešačkoj stazi u blizini niške Tvrđave. Maskirani napadač je prišao Iliću i ispalio u njega nekoliko rafala iz automatskog oružja. Nakon toga je autom pobegao sa saučesnikom, a vozilo je ubrzo pronađeno zapaljeno dva kilometra od mesta egzekucije.


Očevidac vrištao

Ubistvo je prijavio čovek koji je parkirao vozilo u blizini benzinske pumpe na Bulevaru Nikole Tesle, kod šetališta.

- Sa suprugom sam krenuo da uzmem kola kada sam ugledao muškarca kako leži u lokvi krvi. Kraj njega je bio jedan čovek, koji je vrištao i dozivao u pomoć. Otrčao sam do benzinske pumpe i kazao radniku da pozove Hitnu pomoć. On mi isprva nije poverovao, vikao je na mene dok sam mu objašnjavao da je čovek ubijen. Strašno sam se potresao, ovako nešto u svom životu još nisam video - rekao je uznemireni Nišlija.

Kako saznajemo, Ivan je bio radno angažovan u komunalnom preduzeću "Gorica". Ovo preduzeće upošljava osuđenike koji uživaju otvoren tretman.

- On je ujutro sa ostalim osuđenicima došao autobusom do mesta gde je trebalo da skupe granje i opalo lišće sa radnicima komunalnog preduzeća "Medijana". Po svemu sudeći, napadači su bili obavešteni gde će se i u koje vreme nalaziti Ilić, jer je ubistvo izvedeno baš pred kraj smene - objašnjava naš sagovornik.

Motiv obračuna se još utvrđuje, ali je po svemu sudeći reč o nerašćišćenim računima oko trgovine narkoticima.


Osuđen na sedam godina

Kako saznajemo, Ivan Ilić je bio osuđen na sedam godina zatvora zbog trgovine drogom. U pritvoru je proveo dve i po godine, a na izdržavanje kazne se sam javio.
- Bio je uzoran zatvorenik, nije imao nijedan disciplinski prekršaj. Zbog toga je i uživao povlasticu na otvoren tretman, između ostalog, i pravo na radno angažovanje - navodi naš sagovornik iz zatvora.

Komentari
0
Pošalji komentar
6st 5Ni
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: