MISLILI STE DA ZNATE: Evo kako se zaista KORISTI LIFT

Izvor: kurir.rs | 26-Dec-2018 | 19:40

Pojedinci na lift gledaju sa strahom i ni za živu glavu se ne usuđuju da uđu unutra. Ipak, ima i onih koji ni za živu glavu ne žele da priđu stepeništu i svakodnevno se prevoze ovim metalnim čudom.

Ipak, svi su ubeđeni da znaju kako se koristi lift, zapravo, poziva. To je postala jedan od onih radnji kao što je zaključavanje stana - zaključali ste, a kada se zapitate da li ste zaključali uopšte se ne sećate toga.

Primer 1: Stojite na prizemlju, poed vas se nalazi lift sa dva dugmeta - gore i dole. kako ćete ga pozvati? Tačnije koje čete dugme pritisnuti?

Primer 2: Vi ste na drugom spratu, želite da idete gore? Koje ćete dugme pritisnuti?

Primer 3:  Vi ste na 5 spratu. Želite da idete dole? Koje dugme ćete pritisnuti da dozovete lift?

Odgovor je zapravo prilično logičan, ali sumirajući rezultate ankete koju smo sproveli, zaključili smo da ljudi ovu, pa nazovimo je, automatsku radnju zapravo nasumično rade.

Odgovor je zapravo osnova za sve tri situacije, a prilično je jednostavan - ukoliko ste na prizemlju, a želite da idete gore, pritisnućete dugme na gore i tako pozvati lift (jer želite da idete gore), iako vam logika nalaže da pritisnete strelicu na dole da siđe do vas. Apropo ovoga, ukoliko ste na drugom spratu, a želite da idete gore, pritisnućete strelicu na gore da dozovete lift, bez obzira gde se on nalazio. Tako da, ako ste na petom spratu, a želite dole, pritisnućete strelicu na dole kako biste ga dozvali.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
UEA iqo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: