Pronađena droga kod dvojice Nišlija u blizini škole i vrtića

Izvor: Niški portal | 24-May-2018 | 16:04

Niška policija je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 40-godišnjaka kod koga su prilikom pretresa u blizini jedne osnovne škole, pronašli 0,85 grama amfetamina.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Takođe, policija u Nišu je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv 32-godišnjaka kod koga su prilikom pretresa u blizini jednog vrtića, pronašli 0,9 grama heroina.

Osumnjičeni se tereti da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Akcije širom Srbije u cilju suzbijanja opšteg kriminala

U više odvojenih akcija pripadnici MUP-a su, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja opšteg kriminala  uhapsili 67 osoba, protiv 129 su podnete krivične prijave u redovnom postupku, dok je još osam osoba uhapšeno po prethodno raspisanim potragama.

Oduzeto je ukupno 83,1 kilogram droge, od čega je 82,8 kilograma marihuane, oko 28,6 grama heroina, 79,5 grama kokaina, 116,4 grama amfetamina, 179 komada tableta ekstazi.

Zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapšeno je 25 osoba, dok su protiv 58 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Na teritoriji Beograda i Sombora otkrivene su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

''Jedan od akcenata u akcijama sprovedenim na teritorijama svih 27 policijskih uprava u Srbiji bio je i na suzbijanju prodaje droge u neposrednoj blizini škola i školskim dvorištima'', stoji u saopštenju policije.

Pripadnici MUP-a oduzeli su i 13 puška, od čega dve poluautomatske, 10 pištolja i 287 komada municije različitog kalibra, a zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja uhapšeno je i zadržano osam osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv 13.

Uhapšeno je i 20 izvršilaca krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, dok su u redovnom postupku krivične prijave podnete protiv 42 osobe. Svi oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 235 krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata.

''Osim krivičnih dela iz pomenutih oblasti, uhapšeni su i osumnjičeni, koji se terete da su izvršili krivična dela teška telesna povreda, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljene polne radnje, polno uznemiravanje, zlostavljanje i mučenje, nedozvoljen prelaz državne granice...'', kažu iz policije.

Komentari
0
Pošalji komentar
HVI kLm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: