Majdan iz Niša pobednik konkursa Palanačkog Dunav fest

Izvor: Niški portal | 12-Aug-2019 | 09:43

Mladi bend iz Niša, Majdan, pobedio je na konkursu koji je Palančki Dunav fest raspisao za bendove koji žele da nastupaju kao predgrupa Nikoli Pejakoviću Kolji.

Ovaj četvororočlani sastav predstaviće se bačkopalanačkoj publici 24. avgusta i ujedno će otvoriti muzički program poslednjeg festivalskog dana.

Muzika Majdana može se opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova. Debi album “Minimum Sličnosti, Minimum Razlike” objavili su u digitalnom i CD formatu za izdavačku kuću Metropolis Music iz Beograda.

Bend je do sada zabeležio veliki broj nastupa svuda po Srbiji, a istim tempom planiraju da nastave i širom regiona. Artan Lili, Ničim Izazvan, Nikom Ništa, Ki, Organizam, Random i Fyn samo su neki od bendova sa kojima je Majdan do sada podelio binu na svojim koncertima.

Nastupi koji se mogu posebno izdvojiti jesu finale festivala Beovizija 2019, koncert sa grupom Galija u punoj Hali Čair u Nišu, kao i pobede na Kuršumlijskoj Gitarijadi i Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF) krajem 2018. godine.

Majdan je nastao 2017. godine u Nišu i čine ga četiri izvođača u sastavu Nemanja Erić – vokal i gitara, Luka Nikolić – gitara i prateći vokal, Luka Novaković – bas gitara i prateći vokal i Ilija Novaković – bubnjevi. Njihova muzika se može opisati kao gitarski pop sa jakim uplivima alternativnog roka i raznih drugih žanrova.

Komentari
0
Pošalji komentar
ngc zav
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: