Makarone sa piletinom i kajmakom

Izvor: http://rs.n1info.com | 15-Dec-2018 | 16:05

Vikend je vreme odmora, pa tako možete da se počastite i jednim "brzim" ručkom, savršenim za hladne jesenje dane.

Sastojci:

- 300 g piletine

- 500 g makarona (po izboru)

- 100 g mladog kajmaka (ili 50 grama putera kao zamena)

- dva čena belog luka

- vlašac

- kašika ulja

Izvor: Shutterstock

Stavite ulje da se ugreje na srednjoj vatri, dodaje sitno iseckanu piletinu. Pecite 5-10 minuta, da piletina pusti vodu. U međuvremenu stavite makarone da se skuvaju. Ocedite makarone i stavite sa strane.  Kad piletina dobije zlatnu boju, dodajte kajmak i mešajte. Dodajte presovan beli luk, vlašac, a ukoliko kajmak nije dovoljno slan možete i malo posoliti.

Prelijte makarone sa piletinom i sjedinite sve. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
qck noi
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: