Male balerine iz Niša osvojile najviše nagrada na festivalu u Beloj Palanci

Izvor: Niški portal | 25-Jun-2018 | 23:54

Baletski studio ''Akademija'' Studentskog kulturnog centra Niš osvojio je najviše nagrada na 34. Festivalu umetničke igre „Dani igre“ u Beloj Palanci, čime je dobio laskavu titulu sveobuhvatnog pobednika takmičenja.

Foto: SKC

Male balerine zablistale su u punom sjaju i pokazale svoju gracioznost i talenat. Anika Nikić (7 godina) osvojila je prvo mesto izvodeći koreografiju „Tarantela“. Simić Dunja (4 godine) pokazala je da  kada je talenat u pitanju godine nisu presudne, pa se tako u konkureniciji devojčica uzrasta od 6-8  godina, igrajući „Italijansku polku“ izborila za drugo mesto, kao i Minja Živković (5 godina) koja je, plešući „Porcelansku lutku“, osvojila treće mesto.

Foto: SKC; na slici: Minja Živković

Na takmičenju je sjajna bila i Lenka Milićević (11), koju je koreografija „Prekrasni vrt“ dovela do pobedničkog postolja i ona je u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto. Grupnom koreografijom „Veseli pilići“ balerine i baletani ovog studija osvojili su treće mesto.

„Svi smo zaista ponosni na našu decu. Ona su dala sve od sebe, a imali su i ogromnu podršku roditelja, koji su zajedno sa nama sve to izneli. Mi smo jedan tim koji odlično funkcioniše, a ovi rezultati to i dokazuju.“, kaže Vladislava Milosavljević, umetnički rukovodilac baletskog studija „Akademija“.

Inače, Baletski studio „Akademija“ SKC Niš, organizuje upis u pripremni razred osnovne baletske škole „Dimitrije Parlić“ (Pančevo). Pravo upisa u pripremni razred imaju devojčice i dečaci uzrasta 8-10 godina sa ili bez baletskog predznanja. Ovo malim balerina i baletanima daje mogućnost da vanredno pohađaju osnovno baletsku školu, a nastava će se održavati u prostorijama u Nišu, rekli su iz SKC-a.

Komentari
0
Pošalji komentar
XGt Cec
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: