Mediteranska pasta

Izvor: Niški portal | 14-May-2020 | 10:07

SASTAV:

  • 300 g integralne testenine
  • 100 g šampinjona
  • 200 g tikvica
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • glavica crnog luka
  • 1 beli luk
  • majčina dušica
  • grančica ruzmarina
  • 3 kašike maslinova ulja
  • 100 ml belog vina
  • 200 g feta sira
  • so, biber

PRIPREMA:

Skuvajte testeninu po uputstvu na pakovanju. Zatim narežite tikvice na veće kocke, papriku na komade kao i šampinjone. Sitno isecite crni i beli luk. Na zagrejanom ulju u tiganju popržite tikvice. Dodajte papriku, šampinjone i luk pa pržite sve zajedno oko 10 minuta. Nakon 5 minuta prženja povrća dodajte začine i luk. Polijte belim vinom i kuvajte još oko 5 minuta. Usitnite sir. Povrće posolite, pobiberite i u njega umešajte testeninu. Ukrasite začinskim biljem i pospite sirom. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
Okd 6tz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: