Meštani Sečanice dobili prve račune za vodu

Izvor: Niški portal | 12-Oct-2018 | 10:59

Meštani Sečanice,  koji su do sada potpisali ugovore sa niškim vodovodom zvanično su dobili prve  račune za utrošenu vodu, za svako domaćinstvo posebno, čime je, u najvećoj meri, okončan proces preuzimanja lokalnog vodovoda i uvođenja u gradski vodovodni sistem.

Zboru meštana sinoć su prisustvovali Gradonačelnik Darko Bulatović i direktor JKP Naisus Igor Vučić sa saradnicima, koji su ocenili da je ovo, najverovatnije, najbrže preuzimanje jednog seoskog vodovoda, od kada niški vodovodni sistem postoji.

”Došli smo do kraja procesa. Vodovod već izdaje prve račune. Nema više kolektivnog obračuna utroška i kolektivne odgovornosti. Sada će svi imati pojedinačne vodomere i pojedinačne šahte. Mrežu će održavati Naissus i to je kraj muka za žitelje Sečanice, i kraj problema sa računima, havarijama i kraj teškoća koje su postojale decenijama. Vidim i čujem da su i meštani zadovoljni. Problema ima i dalje, ali sve rešavamo u hodu, izlazimo ljudima u susret, i to je put kojim treba ići i u rešavanju sličnih problema i u ostalim selima”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

Direktor Igor Vučić je rekao da je već postavljeno 120 novih, ispravnih vodomera, u nove šahte.

”Svako će dobiti račun za trenutni utrošak, uvećan za oko 500 dinara mesečno, za stara dugovanja, i očekujem da do Nove godine svi potpišu ugovore, izgrade šahte, i, na taj način, omoguće da u naredne dve godine investiramo 54 miliona u komplektnu rekonstrukciju mreže unutar sela, i potpuno eliminišemo gubitke i rešimo problem sa vodosnabdevanjem za narednih nekoliko decenija”, rekao je Vučić i naglasio da je najveći benefit za građane to što teret održavanja mreže, popravki havarija i stvaranje uslova za kontinuirano vodosnabdevanje sada obaveza Vodovoda, kao i u svim delovima Niša.

Da podsetimo, Sečanica je imala ogromne probleme sa vodom, česte kvarove i nestašice, ali i jedan vodomer za čitavo selo. To je  dovelo do duga za od preko 50 miliona. Dogovoreno je da 19 miliona plate sami meštani na 36 rata, a da ostatak preuzme Grad u vidu ulaganja u rekonstrukciju mreže. Od oko 300 domaćinstava u selu, više od 240 je do sada potpisalo ugovore sa Naisusom, a očekuje se da u narednih nekoliko nedelja to učine i svi ostali.

Komentari
0
Pošalji komentar
X90 F6n
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: