Mihajlovićeva pozvala bugarske kompanije da učestvuju u projektima u Srbiji

Izvor: Niški portal | 19-Mar-2018 | 20:05

U Nišu, u Oficirskom domu, je organizovan poslovni forum ''Srbija – Bugarska'' na kome su održani poslovni sastanci srpskih i bugarski privrednika. Na forumu je učestvovalo do sada rekordnih oko 200 privrednika.

Foto: Grad Niš

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je pozvala bugarske kompanije da učestvuju u infrastrukturnim projektima u Srbiji i da zajedno sa firmama iz Srbije modernizuju prugu Niš - Dimitrovgrad i grade autoput Niš - Priština.

Zorana Mihajlović je zajedno sa vicepremijerom Bugarske Tomislavom Dončevim, poručila da bi dve zemlje mogle da unaprede saradnju i dostignu spoljno-trgovinsku razmenu od 3,5 milijarde evra odnosno da je uvećaju za tri i po puta sa sadašnjih milijardu evra.

Učesnici foruma su podsetili da veliki broj putarskih kompanija iz Bugarske već radi u našoj zemlji i one su dobrodošle da se udruže sa preduzećima iz Srbije. Zorana Mihajlović je podsetila da auto-put Niš - Merdare - Priština treba da počne da se gradi krajem ove ili početkom nardne godine i pozvala bugarske firme da učestvuju u tom projektu.

Ministarka je na forumu podsetila i da Bugarska predsedava EU, te i da je zato ta zemlja vrlo važna za Srbiju i naše evropske integracije.

Zamenik premijera Bugarske Dončev je rekao da Bugarska, kao predsedavajuća EU, želi da snažnije postavi na evropsku agendu pitanje proširenje EU, konkretno Zapadnog Balkana.

Na poslovnom forumu je, inače, učestvovalo više od 90 preduzeća iz Srbije i oko 40 iz Bugarske. Ovaj događaj i bilateralne razgovore privrednika organizovala je Privredna komora Srbije u saradnji sa Agencijom za mala i srednja preduzeća Bugarske, u okviru zvanične posete Srbiji državno-privredne delegacije Bugarske.

Komentari
0
Pošalji komentar
kv7 tU9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: