Miriše na jagode, vanilu i kokos

Izvor: Niški portal | 03-Apr-2017 | 20:58

Potrebno je: 

Za testo:
6 belanca
8 kašika šećera
3-4 kašike mešane marmelade
4 kašike brašna
3 kašike kokosovog brašna
Za krem:
8 dl mleka
6 kašika šećera
6 umućenih žumanaca
1 puding od vanile
1 kašika gustina
200 g margarina

1/2 kg jagoda
3-4 kašike šećera+ 3 vanilina šećera

Priprema: 


1.  U tepsiju staviti papir za pečenje, namazati ga margarinom i posuti s 100g mlevenih oraha. To peći 5 minuta na 180 stepeni u  zagrejanoj pećnici.
Za testo zamutiti ostale sastojke, te peći 15-20 min na 150 C. Paziti da testo ne potamni previše.


2.  U mleko ukuvati šećer i ostale sastojke. Žumanca prethodno ulupati, a prašak pudinga izmešati s gustinom. Na kraju dodati omekšani margarin

3.  1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
3-4 kašike šećera (zavisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
2 dl vode ili soka od jagode
3 kesice vanilinog šećera

Ukuvati malo ove satojke i po potrebi dodati gustin da se malo, ali malo zgusne. Potrebno je da bude i dalje polutečno i kada se ohladi.

4. Slaganje kolača:
- testo
- pola krema
- voće
- druga polovina krema
- slatka pavlaka


Posluživanje...

Komentari
0
Pošalji komentar
x0v Zvc
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: